fbpx

Több gép is leégett bálázás közben a Dunántúlon

Írta: Farkas Imre - 2022 július 26.

Az elmúlt 10 napban több alkalommal is megsemmisült traktor, illetve bálázó, a rekkenő hőségben, szalmabetakarítás közben keletkezett tűz során.

2022. 07. 17-én, délben egy bálázó gyulladt ki Karád külterületén. A helyi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók fékezték meg a lángokat, amelyek átterjedtek a körbálákra, valamint a tarlóra is. Munkájukat egy helyi gazda is segítette, aki körbetárcsázta a területet, megakadályozva a tűz továbbterjedését – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

kiégett bálázó
Sajnos a Karádon kigyulladt bálázó a tűzben teljesen megsemmisült – fotó: Balatonboglár ÖTP

2022. 07. 21-én, este bálázás közben kigyulladt egy mezőgazdasági vontató, a lángok pedig a hozzá kapcsolt hengeres bálázógépre is átterjedtek Becsvölgyén, a Kopácsai út mentén keletkezett tűzben. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók két vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet, de sajnos a traktor a tűz során teljesen leégett és a bálázóban is komoly károk keletkeztek – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

kiégett traktor
A traktort már nem lehetett megmenteni Becsvölgyén, a Kopácsi út mentén keletkezett tűzben – fotó: Gömbös Norbert tűzoltó százados – Zalaegerszeg http https://zala.katasztrofavedelem.hu