fbpx

A KUHN új szögletes nagybálázószériát mutatott be Hannoverben (videó)

Írta: Farkas Imre - 2020 február 06.

A Hannoverben debütált SB bálázó újdonság, korábban a kínálat részét képező LSB szögletes nagybálázókat váltja fel.

A négy modellből álló, SB szögletes nagybálázószéria tagjai sorrendben, az SB 890 modell, 80×90 cm-es, az SB 1270 X típus, 120×70 cm-es, míg az SB 1290 és a 1290 iD 120×90 cm-es bálamérettel rendelkezik.

A KUHN szabadalmaztatott nyomatékszabályozó rendszerével a forgattyús szöghelyzet-érzékelőn és a dugattyúrúd-terhelő csapokon méri a gép teljes terhelését, a dugattyú mozgásának teljes ciklusában. Ennek a mérési rendszernek az alkalmazásával extra bálasúly érhető el. A nagy sűrűségű bálák készítéséhez a gyártó az SB 1290 iD modellt ajánlja.

Hannoverben mutatták be a nagyközönség előtt az új SB szériát

A KUHN szerint a szabadalmaztatott TWINPACT kettős dugattyús rendszer segítségével a tömörítő egységek káros csúcsterhelései nélkül sikerült 25 %-kal a bálatömörítést növelni úgy, hogy mindeközben a nagyobb sűrűség eléréséhez nem kellett túlméretezni a hajtóművet, a lendkereket.

A TWINPACT rendszer egy présdugattyú helyett két egymás felett sikló dugattyúval két fázisban tömöríti a takarmányt. A forgattyús hajtómű és a dugattyúk között a kapcsolatot megvalósító háromszög-mechanizmus segítségével először az alsó dugattyú a préstérbe adagolt mennyiség alsó felét, majd vezérelten a felső dugattyú – második lépcsőben – a felső felét tömöríti.

Az egyenletes anyagáramot biztosító, Integral Rotor nagy átmérőjű, erős rotorelemekkel rendelkezik, szeletelős vagy szeletelő nélküli kivitelben. Szeletelő kései Hardox® acélból készült élkiképzésűek hosszú élettartammal.

A korábbi LSB szériát váltja fel az idei évtől az új SB bálázó sorozat – fotó: kuhn-usa.com

Az egyedülálló Power Density előkamrás kialakítás a mechanikus adagolóvillás terménytovábbítással pontosan kitölti a bálakamrát. A nagy tömörségű bálák készítéséhez kettős csomót készítő kötözőrendszer is rendelkezésre áll, a készített bálák hossza elektronikus úton, 60 és 300 cm között állítható be.

Az új SB bálázósorozat ISOBUS-kompatibilis, könnyen kezelhető a traktor ISOBUS-terminálján vagy a KUHN CCI 50 / CCI 1200 termináljain keresztül.