fbpx

Az elmúlt öt napban is egymást érték a hőségben a kombájntüzek

Írta: Farkas Imre - 2022 július 05.

A pokoli hőség az elmúlt néhány napban is folytatódott, amely próbára tette a betakarítógépeket. Több kelet-magyarországi megyében is előfordultak kisebb-nagyobb kombájntüzek.

2022. 06. 30-án Füzesgyarmat külterületén kigyulladt egy kombájn, amelyről a tűz átterjedt a környező gabonatáblára és tarlóra. A mezőgazdasági gépet és a két focipálya kiterjedésben égő területet a helyi önkéntes, illetve a szeghalmi hivatásos tűzoltók oltották el, három vízsugár, egy erőgép, továbbá kéziszerszámok segítségével. A Békés megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt.

Kombájntűz
Három tűzből kettő a motortérben keletkezett – fotó: https://heves.katasztrofavedelem.hu/

2022. 07. 03-án egy kombájn motorterében keletkezett tűz Akasztó külterületén, vasárnap délután. A gépkezelő két porral oltóval az izzást megszüntette. Az akasztói önkéntes tűzoltók egy vízsugárral a motorteret visszahűtötték. A Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt.

Szintén 2022. 07. 03-án kigyulladt egy kombájn a Heves megyei Átány határában. A hevesi hivatásos tűzoltók két tűzoltójárművel vonultak a helyszínre, a terményt leürítették a gép magtartályából, majd hőkamerával megkeresték a tűzfészket, és eloltották a lángokat. A Heves megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt.