fbpx

Fékezés nélkül rohant a bálázóba a személygépkocsi

Írta: Szerkesztőség - 2021 július 20.

Vasárnap délután személyautó ütközött mezőgazdasági járműszerelvénynek a 3227-es számú úton, Jászkisér külterületén. A kecskeméti férfi által vezetett gépkocsiban – a sofőrrel együtt – négyen megsérültek.

 

baleset
Aratás, majd a szüret – mezőgazdasági gépek lepik el az utakat (Fotó: police.hu)

 

Itt az aratás, több a kombájn és a bálázó az utakon

Korábban több portál adott hírt mezőgazdasági gépek kapcsán történt balesetekről, illetve a NAK is felhívta a közlekedők figyelmét, hogy a nyári betakarítási ideje alatt lényegesen nagyobb a közutakon az erőgépek és a különböző munkagépek forgalma. Mivel ezek a járművek lassan haladnak, illetve méretük az általánoshoz képest szélsőséges, követésük, előzésük figyelmet igényel.

 

A balesethez a város önkormányzati tűzoltói is kivonultak

Július 18-án 15 óra 40 perckor egy személyautó és egy pótkocsis mezőgazdasági vontató (egy traktorból és egy bálázóból állt a járműszerelvény) ütközött össze, mely következtében a személyautó utasai megsérültek, őket kórházba szállították.

Az érintett útszakaszon a helyszínelés és a semlegesítés ideje alatt a forgalom haladását korlátozták, torlódás alakult ki.

 

baleset
Fokozott figyelemmel közelítsük meg a mezőgazdasági munkagépeket (Fotó: police.hu)

 

A járműveket a katasztrófavédelem munkatársai áramtalanították; az útra, nagy mennyiségben kifolyt olajat a közútkezelő szakemberei semlegesítették.

 

Forrás: BalesetInfo

Összeállította: Barna Ferenc