fbpx

A 2023-AS STEYR® ABSOLUT CVT „az elmúlt 15 év legjelentősebb fejlesztése”.

Írta: GÉPmax-2023/I. lapszám cikke - 2023 február 19.

STEYR ABSOLUT CVT

Az elmúlt 15 évben a legfontosabb hosszú tengelytávú traktorunk” – így jellemzi a STEYR® az új Absolut CVT modell, a 280 lóerős 6280-as előzetesét. Bár a leglátványosabb fejlesztés az új fülke, a traktor jelentős belső változtatásokat is bevezet. Ezek célja a termelékenység növelése, az üzemeltetési költségek csökkentése, a zajszint minimalizálása és a megbízhatóság maximalizálása.

FM AZ ÚJ ZÁSZLÓSHAJÓ ÚJ TÍPUSSZÁMOZÁST VEZET BE

Az új 6280 Absolut CVT-t a STEYR felfrissített stílusa jellemzi, amely erőteljes új LED-es lámpákat tartalmaz. Ezek precízebbé, biztonságosabbá és kevésbé fárasztóvá teszik az éjszakai munkát a kezelő számára. Ez egyben az Absolut CVT sorozat új modellszámozási rendszerének bevezetését is jelenti, amely megkönnyíti az egyes modellek teljesítményének azonosítását, mivel az utolsó három számjegy a maximális, fel nem erősített lóerőt jelöli. A 280 lóerős 6280-as modell lehetővé teszi a hatékonyság növelését, mivel nagyobb napi munkamennyiség érhető el vele.

NAGYOBB STEYR VEZETŐFÜLKE-KOMFORT

A luxusérzetet biztosító, prémium kategóriás, puha, autóipari stílusú belső anyagokkal díszített új fülke 8%-kal nagyobb belső teret biztosít, mint elődje, így tágasabb és kényelmesebb környezetet ad a kezelő számára. A belső zajszintet az iparágban egyedülálló 66 decibelre csökkentették, ami új mércét állít fel ebben a teljesítményszegmensben, és segít a kezelő fáradtságának minimalizálásában. Az ülés oldalirányú felfüggesztéssel, hűtéssel és fűtéssel, valamint az elfordulást segítő, elforgatható háttámlával rendelkezik. A nagyobb belső tér több tárolóhely beépítését tette lehetővé, beleértve az utasülés alatti beépített hűtődobozt, amely egy uzsonnás doboz és két kétliteres palackok tárolására alkalmas. Az új, túlnyomásos klímaberendezés több kimeneti nyílással rendelkezik a jobb levegőelosztás érdekében, amelyet automatikus zónavezérlés segít. A kényelmet tovább növeli az új, opcionális, fejlett felfüggesztés, amely az első tengely felfüggesztését, a fülke felfüggesztését és a hátsó lengőkarok csillapítását összehangolja a rezgések minimalizálása érdekében.

A vezetőfülke további belső fejlesztései közé tartozik az új, táblagépszerű, az A oszlopon elhelyezett kijelző, egyedi STEYR interfésszel. Az új kijelző kristálytiszta számokkal és szimbólumokkal rendelkezik. Könnyen érthetően és logikus módon vannak elrendezve, és jobb rálátást biztosítanak a traktor legfontosabb üzemi adataira és a testre szabható beállításokra.

Steyr
A vezetőfülke további belső fejlesztései közé tartozik az új, táblagépszerű, az A oszlopon elhelyezett kijelző, egyedi STEYR interfésszel

TOVÁBBFEJLESZTETT CSATLAKOZTATHATÓSÁG

A Terrus CVT termékcsalád társaihoz hasonlóan az S-Fleet telematika azt jelenti, hogy az új 6280 Absolut CVT esetében nincs szükség kézi/USB adatrögzítésre/átvitelre. A traktor és a munkagép rögzített adatai a MySTEYR.com webportálon keresztül a gazdaság számítógépén, vagy a kezelő/tulajdonos okoseszközén az S-Fleet mobilalkalmazáson keresztül elérhetők. Lehetőség van a gépek helyének megtekintésére és a teljesítménymutatók nyomon követésére is, például a tankolási logisztika megtervezésére. A kétirányú adatátvitel azt jelenti, hogy az adatok és utasítások, például a táblatérképek okoseszközről vagy PC-ről is elküldhetők a traktorra.

Ha a tulajdonos engedélyt ad rá, a STEYR kereskedője is figyelemmel kísérheti az S-Fleet rendszerrel felszerelt traktorokat. Ez lehetővé teszi a kereskedő számára, hogy például a hibák korai figyelmeztető jeleit észlelje, és az S-Fleet Remote Supportnak köszönhetően távoli szervizelérést biztosítson. Ezzel a funkcióval a kereskedők szükség esetén még a szoftverfrissítéseket is távolról szállíthatják. Ezen kívül az S-Fleet Remote View segítségével a kezelőnek a fülkében is tudnak támogatást nyújtani, közvetlenül csatlakozva az Infomat 1200 képernyőjéhez bárhonnan és bármikor.

A 6280 Absolut CVT a STEYR traktoroknál először vezeti be a TIM (Tractor Implement Management) protokollt is. Ez javítja a csatlakoztathatóságot és a kommunikációt a traktor és a munkagép között.

KÉNYELMESEBB A HOSSZÚ MUNKANAPOKON

A STEYR 6280 Absolut CVT a traktor más részein olyan új funkciókat tartalmaz, amelyek több területen is növelik a kényelmet. A 15%-kal nagyobb kapacitású üzemanyagtartály csökkenti a tankolási állásidőt, míg a hasznos beépített funkciók közé tartozik a szerszámosláda és a felszerelés elhelyezése, ami minimalizálja a fülke zsúfoltságát. A kezelői kényelmi lehetőségek közé pedig a kézmosó víztartály tartozik.

Steyr

A CVT SEBESSÉGVÁLTÓ FEJLESZTÉSEI JAVÍTJÁKA VEZETÉSI ÉLMÉNYT

A 6280 Absolut CVT bevezette a személyre szabható CVT sebességváltó-beállításokat, amelyek lehetővé teszik a kezelők számára, hogy a beállításokat a preferenciáknak és az alkalmazási követelményeknek megfelelően állítsák be, mentsék el és töltsék vissza. Az Absolut CVT-ben egyedülálló módon a beállítási rendszert az ügyfelekkel közösen fejlesztették ki, hogy különösen a fokozott gyorsítási/lassítási viselkedésre, a jobb váltási reakcióra és a nagyobb érzékenységre összpontosítson mind a gázpedál, mind a Multicontroller esetében, az utóbbi helyzetérzékelését is javítva. A sebességtartó automatika mostantól felülírható egy új gázpedál funkcióval, amely nagyobb pontosságot és irányíthatóságot biztosít.

TÖBB ABRONCSVÁLASZTÉK

A STEYR 6280 Absolut CVT új gumiabroncs-választékot is bevezet, és lehetőség nyílik a legfeljebb 2,05 m átmérőjű hátsó gumiabroncsok, például 710/70 R42 méretű egységek felszerelésére. Ennek eredményeképpen a15%-kal nagyobb érintkezési felület növeli a vonóerőt, és teljes mértékben támogatja a teherbírást anélkül, hogy a manőverezőképességet veszélyeztetné.

„Az olyan fejlesztésekkel, mint a nagyobb belső térrel és alacsonyabb zajszinttel rendelkező új fülke, valamint a személyre szabható CVT-beállítások és az új gumiabroncs-választék, az új STEYR 6280 Absolut CVT a válaszunk a gazdák nagyobb teljesítmény, hatékonyság, kényelem és komfort iránti igényeire” – mondja Darragh Mullin, a STEYR Absolut CVT traktorok termékmarketing-menedzsere.

Szerző: Fodor Mihály