fbpx

A LEMKEN felvásárolja az Equalizer vetéstechnológiai specialistát

Írta: GÉPmax-2023/I. lapszám cikke - 2023 február 20.

A LEMKEN családi vállalkozás és a dél-afrikai Equalizer cég felvásárlási megállapodást kötött. Ennek eredményeként a német mezőgazdasági gépspecialista jelentősen bővíti termékportfólióját a vetőgép-technológia területén.

Az Equalizer termékpalettája, amely a minimális talajbolygatásra és a no-till művelésre összpontosít, akár 36 soros precíziós vetőgépeket és akár 24 méteres munkaszélességű vetőgépeket is tartalmaz. Az akvizíció várhatóan 2023 tavaszára fejeződik be, amint a hatósági jóváhagyások megtörténtek.

Equalizer vetőgép Air Carttal
Equalizer vetőgép Air Carttal

Anthony van der Ley, a LEMKEN vezérigazgatója úgy véli, hogy az Equalizer-portfólió tökéletesen kiegészíti a LEMKEN vetőgépek szegmensét, és fontos építőelemet jelent a további növekedéshez. „Portfóliónkban nincs átfedés. Az Equalizer olyan ügyfelek és piacok számára kínál megoldásokat, amelyeket a LEMKEN eddig nem tudott kiszolgálni. Növekedési stratégiánk szempontjából az Equalizer vetőgépei egy jelenlegi hiányosságot zárnak be a termékpalettánkon.“

A LEMKEN precíziós vetéstechnológiája számára további optimális szinergia adódik, mivel a LEMKEN által kifejlesztett Delta-Row technológiát kiegészíti az Equalizer által létrehozott egysoros technológia.

A szintén családi vállalkozásként működő Equalizert 2000-ben alapították Fokvárosban, és jelenleg 180 embert foglalkoztat. A vállalat nemcsak a dél-afrikai hazai piacot szolgálja ki, ahol piacvezető a precíziós vetés területén, hanem Ausztráliát is, amely a legfontosabb exportpiaca.

Anthony van der Ley, Nicola Lemken és Gideon Schreuder
Anthony van der Ley, a LEMKEN vezérigazgatója, Nicola Lemken tulajdonos és Gideon Schreuder, az Equalizer ügyvezető igazgatója a szerződés aláírása után

A LEMKEN-nel az oldalunkon nagy lehetőségeket látunk az új termékek terén, és várakozással tekintünk a jövőbeni együttműködésünk elé. Ugyanakkor büszkék vagyunk arra, hogy ez a megállapodás megerősíti az egész Equalizer-csapat és helyi kereskedőink sikerét és az elmúlt 22 év kemény munkáját” – mondta Gideon Schreuder, az Equalizer alapítója és ügyvezető igazgatója. Hangsúlyozta, hogy az Equalizer továbbra is innovatív és megbízható partnerként fogja támogatni ügyfeleit.

A LEMKEN elkötelezetten tartja magát ehhez az ígérethez, és az Equalizerrel együtt kívánja bővíteni a dél-afrikai telephelyet. Az első konkrét projekt a pótalkatrész-logisztika átfogó bővítése 2023-ban. Az Equalizer valamennyi tapasztalt helyi munkatársát megtartják. Az Equalizert továbbra is független leányvállalatként vezeti majd a jelenlegi menedzsment, és a márkanév is megmarad. Természetesen a német mezőgazdasági gépekre specializálódott vállalat fejlesztési, gyártási és értékesítési szakértelmével hozzájárul az Equalizer jövőbeli növekedésének támogatásához.

Szerző: Fodor Mihály