fbpx

A könnyű Juwel kiegészíti a LEMKEN ekeválasztékát

Írta: GÉPmax-2022/V. lapszám cikke - 2022 október 14.

A Juwel 6-tal a LEMKEN most bemutatja a Juwel 7, 8 és 10 függesztett váltvaforgató ekék „kistestvérét”. A jövő évtől ez a modell váltja fel az EurOpal és VariOpal 5 és 6 termékcsaládokat, amelyek 25 éve megbízható társai a jó munkateljesítményt és tartósságot értékelő gazdáknak.

Az új Juwel 6 eke 110 mm-es keretszelvényű és 80 cm-es ekefejosztással rendelkezik, 3–5 ekefejes kivitelben kapható. Az M változat négy különböző munkaszélességet kínál, amelyek mechanikusan állíthatók. A Juwel 6 M V fokozatmentes hidraulikus munkaszélesség-állítással rendelkezik, a hidraulikus keretelfordítás pedig opcionális extra felszerelésként rendelhető. Az iQblue Connect elektronikai készlettel kombinálva a munkagép könnyen átalakítható ISOBUS-vezérlésű intelligens ekévé, és csatlakoztatható a gazdaságirányítási rendszerhez. Az alapfelszereltséghez a jól bevált Dural testek tartoznak. A speciálisan edzett acélból készült DuraMaxx testek is kaphatók, amelyek a tartósság tekintetében maximálisan megfelelnek a követelményeknek. A mechanikus, nonstop túlterhelés elleni védelem köves talajok esetén ajánlott.

LEMKEN Juwel 6
LEMKEN Juwel 6 támkerék hidraulikus felfüggesztéssel

Mint minden LEMKEN függesztett váltvaforgató ekénél, az Optiquick rendszerrel egyszerűen és pontosan be tudjuk állítani az első ekefej fogásszélességét és a traktor-eke húzási szögének nagyságát. Minden LEMKEN függesztett eke az új támkerékkel van felszerelve, amelynek magassága szerszám nélkül, egy sor furaton keresztül állítható. Az anyagvédelem és a nagyobb munkakomfort érdekében a mélységállító kerék hidraulikus felfüggesztéssel is rendelkezik. Egy egyszerű átalakítókészlet áll rendelkezésre, ha a kezelő közúti szállításra szánt Uni kerékre kíván átállni. A Juwel 6 eke 70 és 130 LE közötti teljesítményű traktorokhoz alkalmas, és 2023 márciusától lesz kapható.

Szerző Fodor Mihály