fbpx

Új tulajdonosa lett a Salfordnak

Írta: Farkas Imre - 2022 május 06.

A kanadai Linamar márka, amely a MacDon Industries tulajdonosa is, tovább kívánja bővíteni jelenlétét a mezőgazdasági gépek nemzetközi piacán és felvásárolja a Salford Group-ot.

Pár napja a Linamar vezetése hivatalosan bejelentette, hogy a cég már megkötötte a megállapodást a Salford 100%-os részesedésének megvásárlásáról. A Salford három kanadai és két amerikai üzemében tápanyag kijuttató, illetve talajművelő gépek széles skáláját gyártja. A Linamar tájékoztatása szerint a vásárlást az idei év második negyedévében fejezi be, a szokásos feltételek és a hatósági jóváhagyás függvényében. A felvásárlás költsége körülbelül 260 millió dollár lesz.

salford tárcsa
Marad a portfólió és a márkanév is – fotó: https://salfordgroup.com/

A Linamar szerint a Salford „továbbra is a saját gyártási, illetve elosztási hálózatát használja”, és termékeit saját márkanév alatt forgalmazza.

A Salford Group elnöke, Geoff Gray biztosította, hogy a Linamar erőforrásainak ötvözése a Salforddal „lehetővé teszi a márka számára, hogy magasabb szinten versenyezzen, illetve innovációt hajtson végre, szélesebb piaci lefedettséggel, még nagyobb értéket biztosítva a kereskedőknek, és a gazdáknak.”

A Linamar vezérigazgatója megerősítette, hogy a műtrágya- és talajművelési szegmensek „olyan területek, amelyek a növekedési stratégiába tartoznak a jövőbeni termékdiverzifikációhoz”.