fbpx

Precíz műtrágyaszórás dombos körülmények között

Írta: Farkas Imre - 2024 február 08.

A Kverneland az Exacta-CL W PRO-val bővíti a tárcsás műtrágyaszóró választékát. Ez a műtrágyaszóró típus az ideális súlymérős műtrágyaszóró a pontos kijuttatáshoz dombos körülmények között. A 2800 literes maximális tartály térfogatával és 33 méteres szórásszélességével ez a műtrágyaszóró tökéletes partner a szántóföldi vagy vegyes gazdaságok közepes piaci szegmensében.

A kiváló pontosság

„Az erős, 4 súlymérőcellával és referenciaszenzorral kialakított vázat a műtrágyaszóró intenzív használatára fejlesztették ki. A technológia már bizonyított az Exacta-TL tárcsás műtrágyaszórónál” – mondja Nicolas Huguet, a termékalkalmazásért felelős specialista.

Exacta CL-W PRO mérleges műtrágyaszóró
Az Exacta CL-W PRO mérleges műtrágyaszóró Basic Section Control szoftverével a szakaszok száma a 2 alap szakaszról

Majd így folytatja: „A referenciaszenzorral az Exacta-CL W PRO súlymérő rendszere automatikusan korrigál a lejtőkön és rázkódás esetén. Ezért a tárcsás műtrágyaszóró nagy pontossággal dolgozhat egyenetlen terepen és dombos körülmények között is. A referenciaszenzor mérései alapján a mérő rendszer minden esetben korrigálja a súlymérést a bukkanók, a sebességváltozások és a műtrágyaszóró dőlésszögének változása esetén is. Folyamatosan figyeli a 4 súlymérőcella információit.”

Kverneland Exacta-CL W PRO – Specifikációk
Kverneland Exacta-CL W PRO – Specifikációk röviden

A pontosság optimalizálása

Az Exacta CL-W PRO mérleges műtrágyaszóró Basic Section Control szoftverével a szakaszok száma a 2 alap szakaszról (bal és jobb oldal), páros számú, 4 méteres szakaszokra növelhető. Szórótárcsánként egy-egy elektromos adagolóval van felszerelve a kijuttatási mennyiség szabályozására, hogy a tápanyagok optimális felhasználását biztosítsa a gyep vagy a szántóföldi növények számára. A Basic Section Control GPS helymeghatározó rendszer segítségével állítja be az adagolórendszert, hogy optimalizálja az átfedést és a lefedettséget, minimális túl- és alul adagolással. Ez jobb hozamot és költségcsökkentést eredményez.

Exacta CL-W PRO mérleges műtrágyaszóró
A referenciaszenzorral az Exacta-CL W PRO súlymérő rendszere automatikusan korrigál a lejtőkön és rázkódás esetén

Növeli a felhasználó kényelmét

A Kverneland Exacta-CL W PRO alapkivitelben teljesen ISOBUS kompatibilis, ami az egyszerű “plug and play” funkciót jelenti az IsoMatch Tellus GO+ és PRO vagy bármely más AEF tanúsított (traktor) terminállal. A felhasználó kényelme növelhető az IsoMatch Grip konzol, IsoMatch Global antenna és az IsoMatch InLine sorvezető kiegészítőkkel.