fbpx

Amerikában tovább hódít a rövidtárcsa

Írta: Farkas Imre - 2021 május 04.

Az Iowa (USA) székhelyű Salford Inc., európai konstrukciós mintát követő, új rövidtárcsacsaláddal bővítette kínálatát. A HALO HSD (High Speed Disc) családnévre keresztelt rövidtárcsa széria öt méretben lesz kapható 6,1/7,6/9,1/10,6 és 12,1 méteres munkaszélesség között.

 

salford halo hsd
Ötféle méretben vontatott kivitelben kínálták az új HALO HSD tárcsákat – fotó:
https://salfordgroup.com/

 

A gyártó nagy munkasebességgel ajánlja az új tárcsacsaládot, sajtó anyagában körülményektől függően 13-23 km/h munkasebességtartományt jelölt meg. Az 558 cm átmérőjű, elől sim, hátúl csipkés élprofilú gömbsüveges tárcsalapok egyenkénti felfüggesztésűek, gumibakos túlterhelés biztosítással, karbantartást nem igénylő többszörösen zárt, dupla kúpos görgőscsapágyazással. A tárcsasorok 7-13 cm-es munkamélységben képesek dolgozni.

 

 

salford halo hsd
A tárcsa talajkövetését mellső talajkövető támkerekek segítik – fotó:
https://salfordgroup.com/

 

A felcsukható szélső szárnyak hidraulikus terhelésűek, és a szállítási helyzetbe történő váltáshoz is hidraulikus munkahengerek segítik hozzá a rövidtárcsát. A tárcsasor végek munkáját mechanikusan, fokozatonként állítható mélységű terelőlemez határolja. A tárcsasorok és a lezáró hengersor munkamélységét külön hidraulikus munkahenger határolással állíthatjuk be. A lezáró hengersort kétféle profilú, csőpálcás vagy gumi 584 cm-es átmérőjű henger közül választható ki.