fbpx

R700 permetezőcsalád – kompakt és precíz

Írta: - 2023 április 26. -Hirdetés

Vontatott permetezőgépek beruházásakor is célszerű olyan gépet választani, ami nem csak jelenleg, de a jövőben is ki tudja elégíteni a precíziós gazdálkodással kapcsolatos elvárásokat. Lehet, hogy most csak a permetező szakaszolását használja ki a gazda, de néhány éven belül már a teljes dokumentálásra, előírástérkép alapján történő kijuttatásra vagy akár egy távoli gépdiagnosztikára is szüksége lesz.

A 700-as vontatott permetezőcsalád legfiatalabb tagja, a prémium felszereltségű R700 permetező minden igényt kielégít, beleértve a precíziós gazdálkodás kritériumait.

Az alapok a már jól ismert és bizonyított M700 permetezőre épülnek. Masszív, jól kiegyensúlyozott alváz, amely alkalmas a nagy sebességű munkavégzésre. A gép alacsony súlypontja és függetlenül állítható nyomtávja tovább javítja a stabilitást. Poliuretán rugókkal van megoldva a tengelyrugózása, ami karbantartásmentes, és simább járást biztosít szántóföldön és közúton egyaránt. Acél szórókerete prémium lengéscsillapítókkal van szerelve, továbbá ultrahangos szenzorok is garantálják, hogy a keret mindig az ideális magasságban dolgozzon. A permetlétartály polietilén anyagú, kiképzéséből adódóan hullámtörőkre nincs szükség. Tartós és időtálló, hosszú élettartamra és kemény munkára tervezve.


Újdonság viszont, hogy fúvókánkénti szakaszolással szerelték a gépet. Minden szórófejben egy elektromosan vezérelt mágnesszelep nyitja/zárja a fúvókákat, automatikusan, a lefedettségi térkép függvényében, így még precízebb a vegyszer kijuttatása, továbbá inputanyag-megtakarításokkal is számolhatunk.
A folyadékrendszer nyomás- és áramlásmérő szenzorral is szerelve van, így egyszerre figyeli a szórókereten kiáramló folyadék mennyiségét és a nyomását is a tökéletes szóráskép végett. Amennyiben valamelyik fúvóka már kopott vagy eltömődött, a rendszer azonnal értesíti a gépkezelőt, ezzel kiküszöbölve a hibázás lehetőségét.

Új joystick-ot is kapott a gép, amivel még egyszerűbb a vezérlés, továbbá zárt vegyszerfeltöltési lehetőség is elérhető, ami a biztonságosabb vegyszerkezelést szolgálja.

A feltöltés/kijuttatás terén is fejlesztés történt. A feltöltést egy 600 l/min teljesítményű centrifugálszivattyú végzi, így mindössze 6-7 perc alatt feltölthetjük a permetlétartályt, és külső szivattyú használata sem indokolt. A permetezést pedig a 750 l/min teljesítményű, ugyancsak centrifugálszivattyú végzi, ami nagy munkasebesség és dózis esetén is kiszolgálja az akár 30 m keretszélességű gépeket is.

A precíziós permetezéshez hozzátartozik, hogy az elvégzett munkák bármikor visszakövethetők legyenek a gazdák számára. Erre nyújt megoldást a John Deere ingyenesen használható gazdaságirányítási rendszere, ahová a permetező dokumentált adatai is feltölthetők és rendszerezhetők (MyJohnDeere portál).

További részletekért keresse gépértékesítő kollégáinkat!

Kolozsvári István, kereskedelmet támogató mérnök