fbpx

Új szériával bővül a John Deere traktoros homlokrakodó kínálata

Írta: Farkas Imre - 2020 május 24.

Az új John Deere „M” homlokrakodó család négy modellből áll, és a gyártó sajtóközleménye szerint idén májustól elérhetők.

Az új rakodócsalád tagjai több alkalmazási területet lefednek, a szokásos rakodási feladatoktól a prémium teljesítményt és kényelmet igénylő anyagmozgatási műveletekig. Az „M” sorozatot kifejezetten azon ügyfelek számára fejlesztették ki, akiknek sokoldalú, könnyebb traktoros homlokrakodógépre van szükségük. A kertészeti vagy állattenyésztő gazdaságokban gyakran előforduló szűkebb munkaterületeknél a vékony gémkeret jó kilátást biztosít a kanálra, a rögzítési pontokra és a traktor körüli munkaterületre.

Minden modellhez erős, mechanikus önkiegyenlítő (MSL) rendszer tartozik. 20%-kal kevesebb hátsó ellenpótsúlyozásra van szükség, mint az „R” sorozatú modelleknél. Az „M” sorozatú rakodók gyorsak és manőverezhetők a munka során, például a 603M modell képes egy rakodókanál teher emelésére négy másodperc alatt. Az összes „M” sorozatú rakodónál a hidraulikus alkatrészek a vázon belül vannak vezetve, hogy megvédjék őket a lehetséges ütközésektől, sérülésektől.

Opcióban a rakodók egy harmadik hidraulikus funkcióval is kiegészíthetők. Az „M” rakodók ugyanazokat a kapcsoló keretet használhatják, mint az „R” sorozat, így elkerülhető a flottatulajdonosok számára a meglévő traktorokon a rakodócsatlakozó keret átszerelése. Az „M” sorozatú modellek kialakítása garantálja a mellső tengely maximális kormányzási szög kihasználását, és a traktor fő szervizpontjaihoz való könnyű hozzáférést. A négy 543M, 603M, 623M, 643M modell, 1450; 1700; 1770; 1880 kg emelő képességű és 3.7; 3.9; 4.1; 4.3 méter emelési magasságú. A gyártó sajtóközleménye szerint, az új John Deere „M” sorozatú homlokrakodók 2020 májusától érhetők el 5M, 5R, 6M és 6R sorozatú traktorokhoz, a 6155M/R erőgép modellekig.