fbpx

A Pöttinger megnyitotta új telephelyét Észak-Amerikában

Írta: Farkas Imre - 2024 február 27.

Az európai mezőgazdasági gépgyártó Pöttinger 2008-ban alapította saját értékesítési leányvállalatát az Egyesült Államokban. A legjobb eredményt produkáló mezőgazdasági gépek iránti növekvő érdeklődés és az ezzel járó növekedés további terjeszkedést tett szükségessé: Valparaiso-ban (IN) új cégtelepet létesítettek. Az ünnepélyes megnyitóra 2024. február 21-én került sor – helyi politikusok, kereskedők és az ausztriai központ delegációja jelenlétében.

Fókusz Észak-Amerikára

Közel a korábbi telephelyhez egy 20 hektáros területet vásároltak és új épület alapkövét 2023 márciusában tették le. Az építőipari gépek június közepén érkeztek meg, és egy körülbelül 1800 m2 épületet emeltek. A Pöttinger természetesen ebben az új épületben is megvalósította a fenntartható építkezés magas színvonalát.

Pöttinger alkatrész raktár
Az elmúlt években rendkívül megnőtt az alkatrésztároló kapacitás helyigénye

Az elmúlt években rendkívül megnőtt az alkatrésztároló kapacitás, a képzés és az ügyfélszolgálat helyigénye. Az új épületben ma modern irodák, bemutatótermek és egy nagy alkatrészraktár található.

„Észak-Amerika piac a Pöttinger számára, már most is jelentős, körülbelül 40 millió dolláros forgalommal” – mondja Gregor Dietachmayr, az Igazgatóság elnöke. A valparaisói Slover Road új értékesítési helyének egyik fő előnye a meglévő terjeszkedési lehetőség. A cég épülete körüli nagy terület elegendő helyet biztosít a gépbemutatókhoz és a gyakorlati oktatáshoz.

Pöttinger telephely szalagátvágás
A megnyitóünnepségen különböző kereskedők, helyi politikusok és újságírók, valamint a cég központjából magas rangú küldöttség vett részt

A 2024. február 21-i nyitóünnepségen különböző kereskedők, helyi politikusok és újságírók, valamint a cég központjából magas rangú küldöttség vett részt. Klaus Pöttinger, az egyik tulajdonos, az Igazgatóság elnöke Gregor Dietachmayr és Andrew Brown a Poettinger amerikai és kanadai piacának kereskedelmi vezetője.

Teljes sebességgel előre

A Pöttinger észak-amerikai értékesítésének legnagyobb részét a kaszák, rendképzők és rövidtárcsák adják. Még mindig nagy lehetőségek rejlenek a MERGENTO rendképzőben és az új vetéstechnológiai eszközökben. A cégnek számos lehetősége van arra, hogy megállja a helyét, és még láthatóbbá és kézzelfoghatóbbá tegye a PÖTTINGER márkát.

Pöttinger Mergento rendképző
Nagy lehetőségek rejlenek az amerikai piacon még a MERGENTO rendképzőben

Célunk az, hogy tovább bővítsük szolgáltatásainkat és alkatrész-kínálatunkat, miközben folytatjuk átfogó kereskedői hálózatunk szélesítését Észak-Amerikában” – mondja Andrew Brown meggyőződéssel. „Az új helyszínnel bővítettük kapacitásainkat és hatékonyságunkat, hogy megbirkózzunk a jelenlegi és jövőbeli kihívásokkal. Észak-Amerikában 28 fős csapatunk motivált arra, hogy az új helyszínt használja, és bemutassa szakértelmét az alkatrészek, a szervizelés, a képzés, illetve a tanácsadás terén” – mondta Andrew Brown vezérigazgató.

Forrás: https://www.poettinger.at/