fbpx

Kaszálás: tovább, a tökéletes felé

Írta: Szerkesztőség - 2021 április 10.

Robusztus és még inkább talajkövető, sáros viszonyok közt is jó vágásminőség a mezőgazdaságban – ezt ígéri a Pöttinger új kaszaválasztéka.

 

kaszalas

 

A Pöttinger legújabb kaszaválasztékával a fő cél – mi is lenne más? – a legjobb takarmányminőség és a legnagyobb hozam. Ezért a kaszapaletta megújításakor első osztályú vágási minőséget, szilárdságot és tökéletes talajkövetést céloztak meg. A cég grieskircheni központjában fejlesztett vágórúd elegáns, dinamikus kialakítású, 4 cm magas vágórúddal rendelkezik, így garantálja az optimális termésáramlást. Csak 28 cm széles, ezért a kimagasló talajkövetést és vágást végez. A precíziós hegesztésnek köszönhetően a vágórúd rendkívül robusztus, és a Pöttinger állítása szerint 100 százalékosan zárt – így a hajtóműolaj többéves használat után is tartósan a váltóban marad.

A kaszatárcsákat szinte azonos átmérőjű (44 és 35 fogas) fogaskerekek hajtják, ezzel a megoldással legalább három fog mindig érintkezik, hogy garantálja a fogaskerekek legkisebb igénybevételét és a megbízhatóságot. A hajtóműolajba merített fogaskerekek speciálisan csiszolt felülete biztosítja a sima működést.

 

kaszalas

 

A vágórúd áramvonalas éle lehetővé teszi a talaj áthaladását alatta, tisztán elválasztva a terméstől. A tisztító lapátok megakadályozzák a szennyeződés felhalmozódását a felső felületen. A lekerekített tárcsafelületek pedig javítják a szállítószalag hatékonyságát a vágórúdon. A pengeút optimális átfedése tiszta és egyenletes kaszamintákat biztosít. A rögzített gyorscserélő kaszapengék nagyon közel forognak a vágórúd és az ellenkés felületéhez. Ez garantálja a legjobb vágási minőséget nedves és sáros körülmények között is.

 

Összeállította: Kohout Zoltán