Taroltak a német cégek a DLG felmérésében

A Németországban 10 legnépszerűbb mezőgépgyártó között csak egy van, amelyik nem hazai érdekeltség. Mutatjuk a DLG népszerűségi felmérését.

 

mezőgép

 

Németország befolyásos mezőgazdasági szakmai tömörülése, a neves Agritechnica-expót is rendező DLG évente elkészíti az Image barometert, amellyel a márkák erősségét, népszerűségét méri fel mezőgazdasági szektorban tevékenykedő vállalatok körében. A felmérésben 712 válaszadó vett részt, átlagéletkoruk 51 év, az átlagos birtokméret 268 hektár, s részben szántóföldi gazdálkodással és állattartással foglalkoznak.

 

mezőgép

 

A gépgyártók között az első helyen tavaly is a Fendt végzett. Ez az egyetlen márka a top 10-ben, amely több pontot kapott 2019-hez képest. Bár a második helyen egy amerikai márka, a John Deere szerepel, az első tízes lista többi említett márkája mind német. A sorrend tehát: Fendt, John Deere, Claas, Amazon, Lemken, Horsch, Deutz-Fahr, Kverneland, Krone, Pöttinger.

 

mezőgép

 

Az állattartási-állattenyésztési kategóriában a sorrend a következő: DeLaval, Lely, GEA Farm Technologies, Bid Dutchman, Kraiburg, Siloking, Lemmer-Fullwood, Meyer-Lohne, WEDA, Urban. Az agrokémiai és vetőmagcégek sorrendjét a német DLG-nek válaszoló gazdák így állították össze: Bayer, BASF, Syngenta, KWS, Saaten-Union, Adama, DSV, K+S, Yara, Rapool.

 

mezőgép

 

Illusztráció: Horizont Média/archív, Kohout Zoltán

agrár állattartás dlg gép gyártó mezőgazdaság mezőgép szántóföld
..