fbpx

Nagy testvért kapott az Orchard autonóm ültetvény permetező

Írta: Farkas Imre - 2024 január 11.

Az elmúlt évben a kínai Lanjiang Technology S450 autonóm ültetvényes permetezőgépe világszerte több mint egy tucat országban és régióban vett részt nagyszabású promócióban, többek között a nyugat-európai felhasználók előtt, a legutóbbi Agritechnicán is bemutatták.

Az S450 típus közel egy év át tartó átfogó tesztelése után a Lanjiang Technology bemutatta a továbbfejlesztett változatát, az Orchard S1000 autonóm ültetvényes permetezőt.

Orchard S450
Az S450 típus az Agritechnicán

Az új modell intelligens permetezőrendszerét az elődhöz képest teljesen korszerűsítették. A levegőellátó rendszer kapcsolható, a ventilátor magassága állítható, a vízszivattyút pedig elektromosan szabályozhatóvá tették. Számos mágnesszelep-készlettel van felszerelve, amelyek mindegyike egymástól függetlenül vezérelhető, így nagy fokú szabályozhatóságot biztosít. Emellett a vegyszertartály 1000L-es, így biztosítva a minél hosszabb megszakítás nélküli üzemidőt.

A Lanjiang Technology kifejlesztette az első intelligens navigációs rendszert a gyümölcsültetvények számára. A különféle intelligens algoritmusok innovatív integrálása a navigációs rendszerbe biztonságosabbá, intelligensebbé és pontosabbá teszi a gyümölcsösben a kártevők elleni védekezést.

Orchard S1000
Az S1000 modell – fotó: https://ljtechag.com/

Az Orchard S1000 permetezőgép több mint 8 órán keresztül képes tartós, kezelő nélküli működésre. Négyhengeres dízelmotorral + generátorral + lítium akkumulátorral erősebb meghajtást és precízebb energiagazdálkodást biztosít.