fbpx

AgrárgépShow 2024 – Fókuszban az innováció és a fenntarthatóság

Írta: Farkas Imre - 2024 január 29.

A KITE Zrt., mint Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátora több mint 50 éve elkötelezett az innovatív technológiák elterjesztésében a terméshozam maximalizálása és a fenntartható gazdálkodás megvalósítása érdekében. A hatékony technológiák és az újdonságok bemutatásának első színtere az idei évben is az AgrárgépShow volt, ahol ismét izgalmas felhozatallal képviseltette magát a cég.

A Hungexpo F pavilonja 2024-ben az innováció és a fenntarthatóság jegyében felsorakoztatott megoldásokkal, gépekkel, eszközökkel és szolgálatatásokkal várta a rendezvényre látogatókat. A gépcsodák között újdonságként mutatkoztak be a német, prémium minőségű Kramer rakodók, melyek ez év januárjától megtalálhatók a KITE portfóliójában.

Kramer rakodók a KITE portfóliójában
Prémium minőségű Kramer rakodók a KITE portfóliójában

A látogatók közelről is megismerhették a tavaly Európa-szerte elsőként a vállalatnál debütáló John Deere See & Spray gyomfelismerés-alapú permetezőt is, melyet idén az AgrárgépShow zsűri bizottsága Gépesítés kategóriában Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjban részesített. A 3000 m2-es kiállítótérben további nagy múltú nemzetközi márkák is helyet kaptak, köztük a John Deere, Köckerling, Orthman, SIP, Rauch, Joskin, J&M, valamint a Furrier, Pellenc, Tow and Blow termékei.

SIP Air HD rendképző
SIP Air HD rendképző

A professzionális döntéstámogató szolgáltatások sorában találkozhattak az érdeklődők a KITE saját fejlesztésű PGR öntözésirányítási rendszerével és alkalmazásával, melyet szintén díjazott a bizottság: a KITE által fejlesztett innovatív szolgáltatás Hazai Termékfejlesztési Különdíjban részesült Digitalizáció kategóriában. A precíziós gazdálkodási rendszer népszerűsítésére külön „PGR szigetet” állított fel a vállalat, lehetőséget adva a különböző applikációk alaposabb megismerésére és a cég Kiemelt Szolgáltatási Igazgatósága által kínált megoldások, szolgáltatások bemutatására. Mindemellett a rendezvényen megújult külsővel és a precíziós témában elérhető legfrissebb tartalmakkal debütált a nyilvánosság előtt a KITE PGR szolgáltatásait bemutató új holnapja, a www.pgr.hu.

John Deere See & Spray rendszerrel szerelt önjáró permetező
John Deere See & Spray rendszerrel szerelt önjáró permetező

A kiállítási területen a KITE növényvédelmi, környezetápolási, kertészeti, öntözési, tápanyag-gazdálkodási területeinek megoldásait is megtekinthették az érdeklődők.  A John Deere See & Spray gyomfelismerés-alapú permetező és a PGR öntözésirányítási rendszer Termékfejlesztési Különdíja mellett a vállalat további termékei is elismerésben részesültek: Nemzetközi Termékfejlesztési Prémium oklevéllel díjazták a J&M iFarm – automatikus tömegalapú terményátrakás és dokumentációs rendszert, a John Deere eAutoPowr – Elektromechanikus fokozatmentes nyomatékváltót és az Ultrasoline K Plus műtrágyát.