fbpx

Élvonalbeli termékek: a Landini az EIMA-n

Írta: Fodor Mihály - 2022 november 30.

A technológiai innováció és a környezeti fenntarthatóság jellemzi azt a globális változást, amely a mezőgazdasági gépesítési ágazatot is érinti. A november 9-13. között az olaszországi Bolognában megrendezésre került EIMA International az a stratégiai bemutató, amely lehetőséget nyújt a változások bemutatására és előrejelzésére.

Landini

A Landini számára számos újdonsággal jellemezhető 2022-es év hátterében az olasz vásár lehetőséget nyújtott arra, hogy bemutassa a termékválaszték optimalizálásában elért eredményeit. A vállalatot a technológia, a környezeti fenntarthatóság, valamint a kezelőre, a kényelemre és a formatervezésre való odafigyelés terén is komoly előrelépéseket tett.

A Landini TREKKER4, a 4-es kategóriájú fülkével ellátott TREKKER4 az EIMA kiállításon debütált, de a kínálat legújabb modelljeinél egy sor más újítás is bevezetésre kerül, megerősítve a Landini élvonalbeli szerepét.

Jelen volt a Landini REX4, amely különböző változatokban készül, a REX 4-120GT RoboShift modellt pedig a „Best of Specialised” kategóriában jelölték a 2023-as év traktora címre. Új sebességváltó-kezelő rendszerrel, Stop&Action funkcióval, rásegített kormányzással (ADS – Advanced Driving System), valamint felfüggesztett első tengellyel és fülkével rendelkezik.

Landini

Jelen volt még a Serie 6RS, amely mostantól félig automatizált sebességváltóval rendelkezik, amely autóipari stílusú váltást biztosít, valamint a Serie 6H, egy abszolút újdonság az új felfüggesztésű fülkével, amely előnyöket kínál a kezelhetőség és a kényelem tekintetében. Nem feledkezve meg a Serie 5-ről és az 5-085-ről sem, ahol a hatékonyság és a nyomatékérték a gazdaságossággal párosul.

Mindegyik traktor a Landini új, az Argo Tractors Style Centre által kifejlesztett formatervezéssel rendelkezik, amely a traktorokat egyre közelebb hozza az autóipari koncepcióhoz.

Végül, de nem utolsósorban, itt volt a megújult SUPER sorozat premierje is, elsősorban az EU-n kívüli piacokra, új funkciókkal és csúcstechnológiával, anélkül, továbbfejlesztett formatervezéssel.