fbpx

Türelmetlen és ittas autósok ütköztek traktorral Békés Megyében

Írta: Farkas Imre - 2022 november 29.

Sajnos a viharsarokban az elmúlt napokban két baleset részese is traktor volt. Mindkét esetben a gépjárművezetők hibájából történt az ütközés.

Békés megyében, a 47-es számú főút Békéscsaba és Mezőberény közötti szakaszán, Mezőberény közelében 2022. november 18-án 6 óra 30 perc körül frontálisan összeütközött két személygépkocsi, majd az egyik egy traktornak is nekicsapódott.

Baleset
A baleset okozó BMW az ütközés során az MTZ traktornak is nekicsapódott – fotó: https://www.police.hu/hu

A helyszíni információk szerint az egyik autó vezetője a sűrű ködben, a vele azonos irányban haladó traktor után feltorlódott kocsisort akarta megelőzni, viszont az előzést már nem tudta időben befejezni, és a szemből érkező, szabályosan közlekedő autóval frontálisan ütközött, majd ezt követően a kocsisor elején haladó MTZ erőgépnek is nekicsapódott. A balesetet okozó személyautó vezetője súlyos sérülést szenvedett, míg a vétlen, szabályosan közlekedő gépkocsivezető a helyszínen meghalt. A rendőrség teljes szélességében lezárta az érintett útszakaszt.

összetört autó
Vésztőn a képen látható autó ütközött egy szabályosan közlekedő szemből érkező traktornak – fotó: https://www.police.hu/hu   

Vésztőn, a Wesselényi utcában 2022. november 23-án egy személygépkocsi vezetője áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol összeütközött egy traktorral. A mentők a balesetet okozó, a gyanú szerint ittasan vezető autóst könnyű sérüléssel vitték kórházba.