fbpx

Új forgóborona az AMAZONE-tól

Írta: Kohout Zoltán - 2022 november 29.

Az AMAZONE összecsukható, 6 m-es változattal bővítette új KE 02 Rotamix forgóboronáinak választékát.

Méterenként 4 szerszámtartó

A KE 6002-2 400 Rotamix 400 LE-ig terjedő traktorokhoz kapcsolható, és hatméteres teljesítménye, jó rögtörő képessége révén finom talajképző hatékonyság jellemzi (lásd a videón!). A 3 m-es szállítási szélességre való gyors összecsukás a táblák közötti gyors és biztonságos átvitelt is biztosítja. A Rotamix rendszerű KE 6002-2-400 forgóborona méterenként, munkaszélességenként négy szerszámfogtartóval rendelkezik, amelyeken a beérkező erő eloszlik. A húzásra álló fogak nagyon jó, morzsás, rögös talajszerkezetet produkálnak még nehéz talajokon is. Az új forgóboronák ezért kiválóan alkalmasak magágykészítésre, különösen az eke után kötve, a szántást követően. A sok késtartó lehetővé teszi kisebb átmérőjű homlokfogaskerekek használatát. Így a forgóborona vályúja robusztus, mégis nagyon kompakt és ezért könnyű. A rövid tengelykapcsoló gondoskodik arról, hogy a traktorra gyakorolt ​​emelőhatás csökkenjen, így kisebb emelőerő-igénye van, mint más forgóboronáknak.

Biztonság, élettartam

A jól bevált Quick+Safe rendszer a 290 mm-es fogakat integrált kőkioldóval látja el, és a fogak könnyen cserélhetők, szerszámok nélkül. Ugyancsak a biztonságot és hosszú élettartamot segíti a Long-Life-Drive rendszer, benne a DirectDrive sebességváltóval is, hosszú élettartamot és maximális sima futást biztosít. A kettős tömítőrendszer kazettás tömítéssel és labirinttömítéssel véd a por, nedvesség és szennyeződés behatolásától.

Nagyobb erő, teljesítmény

Az új forgóborona-sorozat szíve a DirectDrive hajtómű, amelyen keresztül a nagyobb teljesítményáram és erőhatás közvetlenül a szerszámtartók homlokkerekeihez jut. Az új KE 6002-2-400 Rotamixen nincs teljesítmény-átirányítás, így kiváló, kopásmentes erőátvitelt biztosít. A sebességváltó mindkét oldalsó szárnyra van felszerelve. A forgóborona 1000 ford./perc TLT fordulatszámmal használható. A cserefogaskerék-készletek lehetővé teszik a szerszámtartó fordulatsebessége a különböző talajviszonyokhoz való igazítását. A precíz és következetes munkamélység-beállítás érdekében a KE 6002-2-400 egy sor furattal állítható be. Ez egy nagyon széles beállítási spektrumot tesz lehetővé, ahol a munkamélység azonban mechanikusan, de nagyon pontosan állítható egy excentercsap segítségével. A beállítás egyszerű és könnyen érthető a kezelőnek.

A talaj érdekében…

A kiegyenlítő tábla 100 mm-rel le van rövidítve a jobb talajelvezetés és a talaj jobb kiegyenlítése érdekében. Javítja az áteresztőképességet az oldallemezek és a szintezőlap között.

Számos különböző átmérőjű görgőtípus áll rendelkezésre a célzott újratömörítés érdekében, a helyszín-specifikus követelmények széles skálájához. Az AMAZONE a fogazott tömörítő hengert kínálja a teljes felület morzsolásához és visszatömörítéséhez. Az ékgyűrűs henger könnyű és közepes talajtípusokhoz sávos visszatömörítést biztosít. Opcionálisan Matrix profillal is rendelhető a jobb vezetés érdekében, könnyebb talajtípusokra. A hengerprogramot a trapéz henger egészíti ki a sávos visszatömörítésért.

CÍMKÉK