fbpx

Újabb elismerés a See & Spray gyomfelismerő rendszernek

Írta: Farkas Imre - 2024 január 18.

Az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési pályázatának különdíjával jutalmazták KITE Zrt. – John Deere 612R önjáró permetező See & Spray gyomfelismerés alapú permetezési rendszerét.

A John Deere új, See & Spray gyomfelismerő rendszerével célzott, pozícionált gyomirtás valósítható meg. A John Deere See & Spray technológiája a 2022-es CES Innovációs díjátadón a robotika kategóriában elnyerte a Legjobb Innováció Díját.

John Deere see+spray
John Deere See & Spray gyomfelismerés alapú permetezés

A See & Spray egy technológiailag fejlett robot, amely a számítógépes látás és a gépi tanulás segítségével felismeri a növények és a gyomok közötti különbséget, és a gyomirtó szereket célzottan a gyomokra juttatja ki, a kijuttatási pazarlás megelőzése és a költségek csökkentése érdekében. A technológia mélytanulást, kamerákat és robotikát használ a növények és a gyomok megkülönböztetésére, összhangban a John Deere átfogó céljával, miszerint minden növényt külön-külön kell kezelni, és csak pontosan azt kell kijuttatni, amire az egyes növényeknek szükségük van.