fbpx

Az AGCO felvásárolja a JCA Industries-t

Írta: Farkas Imre - 2022 május 07.

Az AGCO Corporation bejelentette, hogy megvásárolta a JCA Technologies-t, amely vezető vállalat a mezőgazdasági gépek, munkagép-vezérlők és elektronikus rendszerelemek autonóm szoftvereinek fejlesztésében.

jca
A JCA vezető szerepet tölt be, a mezőgazdasági gépek, munkagép-vezérlők és elektronikus rendszerelemek autonóm szoftvereinek fejlesztésében – fotó: https://www.jcatechnologies.com/

A kanadai winnipegi (Manitoba állam) székhelyű JCA, a mezőgazdasági berendezések automatizálására és vezérlésére szolgáló elektronikus rendszerek tervezésére, illetve szoftverfejlesztésére specializálódott. A JCA útvonaltervező, szenzorfúziós és távirányító szoftvertermékeit ma már az eredeti berendezések gyártói használják. Ezen túlmenően a JCA, elektronikus tervezések és autonóm gépfejlesztéshez szükséges szoftverek szolgáltatójaként a világ néhány vezető mezőgazdasági berendezésgyártóját is ellátja.

A JCA megvásárlása egy másik fontos kiegészítés a precíziós mezőgazdasági képességeinkhez” – mondta Eric Hansotia, az AGCO elnöke, elnök-vezérigazgatója. „A JCA az autonóm géptechnológiák egyik legfejlettebb fejlesztője az off-road OEM-ek számára, és ez a felvásárlás felgyorsítja az AGCO gépautomatizálási és autonóm rendszereinek szállítását, amelyek javítják a mezőgazdasági termelők termelékenységét.”