fbpx

Környezetvédelmi díjat kapott az Rigitrac SKE 40 traktor

Írta: Farkas Imre - 2022 május 08.

Az Albert Koechlin Alapítvány (AKS) a 2022-es környezetvédelmi díjat a Rigitrac AG-nak ítélte oda a teljesen elektromos SKE-40 traktor fejlesztése és gyártása iránti elkötelezettségéért.

A Rigitrac Traktorenbau AG 2003 óta gyárt traktorokat. A Rigitrac, egy rugalmas univerzális erőgép, amely különböző modellekben kapható. A traktorok kiemelkedő manőverezőképességgel, illetve magas stabilitással dolgoznak különösen lejtős terepen és nagyon kíméletesek a talajhoz.

rigitrac
Végül idén kerül sorozatgyártásra a SKE 40 Rigitrac – fotó: https://www.rigitrac.ch/

A tisztán elektromos Rigitrac fejlesztése javában zajlik, az első SKE 40 elektromos meghajtású erőgépek idén kerülnek sorozatgyártásba. Az SKE 40 Electricet az alapoktól kezdve újratervezték – az eredmény egy sokoldalúan alkalmazható traktor az önkormányzatok, városok számára. A traktor nyári, illetve téli használatra, gyep- és útkarbantartásra egyaránt alkalmas. A legkorszerűbb technológia, az alacsony zajkibocsátás, üzemeltetési költségek, karbantartási igény, továbbá a környezetkímélő üzemmód az erőforrás-takarékosság, illetve a hosszú élettartam a teljesen elektromos Rigitrac SKE 40 mellett szólt.