fbpx

A hazai gyártású Fliegl átrakókocsit különdíjjal ismerték el

Írta: Farkas Imre - 2024 január 15.

A betakarítógépek hasznos üzemidejének kihasználása, a gazdaságosság növelése igényli a betakarított növény akadályok nélküli elszállítását és a menet közbeni ürítést. A hazai gyártású Fliegl Vario ULW 25 egytengelyes átrakókocsi jelenlegi fejlesztése is ezt a célt szolgálja. Az innovatív szállító-kiszolgáló eszközt a 2024-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow Termékfejlesztési díj pályázatának szakmai zsűrije Hazai Termékfejlesztési különdíjjal ismerte el Gépesítés kategóriában.

A 35 fokban dönthető ferde átrakócsiga az átrakodás könnyítését és a vetőgép feltöltését szolgálja. Ezt célozza a hidraulikusan állítható kidobólemez is. Az adagolótömlő is a gyors, jobb munkavégzést segíti. Az alsó terménytovábbító csiga vályúján kialakított leeresztőnyílás szükséges a vályú tisztításához.

Fliegl ULW25
A hazai gyártású Fliegl Vario ULW 25 egytengelyes átrakókocsi

A takaróponyva a termény eső elleni védelméhez kell, a gép tárolásakor a belső részeket óvja. Az összehajtott ferde átrakócsigák belső részeit védi a csapadék bejutásától a takarólemez. Ezek a használati komfortot javítják. Űrtartalom 25 m3, átrakócsiga 400 mm, 7,5 t/perc átrakási teljesítmény, vetőgép feltöltőcső, hidraulikusan állatható kidobólemez, gumik 710/50 R 30,5, mérleg, ponyva, alsó leeresztőnyílás.