fbpx

Két részletben, 41 forinttal drágult az üzemanyag

Írta: Farkas Imre - 2024 január 16.

Két ütemben ráterhelték a jövedékiadó emelést, az üzemanyag kiskereskedelmi áraira, így két hét alatt 41 forinttal drágult az üzemanyag.

A MOL korábbi bejelentése alapján a jövedéki adómérték második lépcsője január 15-én, hétfőn lépett életbe, ami üzemanyag áremelkedést hozott. 21 forinttal emelkedett a gázolaj és a benzin literenkénti átlagára, így összesen két hét alatt 41 forint jövedéki adóemeléssel tolták fel az üzemanyagok árát.

John Deere traktor tankolása
Ismét drágábban tölthetjük fel

A holtankoljak.hu tájékoztatása alapján az adóemelésen felül a következő egy hétben jelentősebb árváltozásokra nem kell számítanunk. A benzin jelenlegi átlagára 576 forint/liter, míg a gázolaj literéért átlagosan 605 forintot kell fizetni. Komoly kilengéseket tapasztalhattunk a Brent típusú olaj árának alakulásában a héten, hiszen járt 80 dollár közelében is, de lecsökkent egészen 76 dollárig. De a hét eleji és a mostani állapotot figyelembe véve a változás mértéke elenyésző, ugyanis az aktuális ár 78 dollár. A forint árfolyama is kiegyensúlyozottnak tűnik a dollárral szemben, komoly változások nélkül 346 forinton zárt a hét végén az árfolyam.