fbpx

Vibrálva jelez vissza az új Joystick modul

Írta: Farkas Imre - 2022 május 26.

Számtalan figyelmeztető jelzés is megvalósítható az új modul segítségével, melyek rezgéssel, illetve váltakozásának erősségével adnak infót az adott munkakörülményről és biztonsági kockázatról.

A mobil munkagépek kezelői számos zajnak és vizuális benyomásnak vannak kitéve. A hangos motorzaj, a villogó figyelmeztető lámpák, a kijelzők és a hektikus, sokszor poros munkakörnyezet megköveteli és megterheli a kezelő akusztikus, illetve vizuális érzékelési csatornáit. Azért, hogy ezen érzékszerveket további infókkal ne terheljék, az elobau új vibrációs modulja rezgéssel jelez vissza, amely infót így tapintásérzékeléssel vehet tudomásul a gép kezelője. Kompatibilis a Robust Joystick J4F-el és a moduláris 225MA midi karfával. A modul a 361G/362G és 341G/342G többfunkciós fogantyúkba van beépítve.

Különböző rezgéshatások használhatók a túlterhelési helyzet vagy a vészleállás jelzésére. Lehetőség van arra is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megtörtént az automatikus munkafolyamat, vagy vibráció jelezhet a közelben lévő tárgyak, saját gép vagy a programozott munkaterület-korlátozás megközelítésekor is. Hasonlóan az autók parkolási távolságának szabályozásához, minél közelebb kerül a kezelő egy idegen tárgyhoz, akkor egyre rövidebb rezgések keletkezhetnek. Sok helyen zajos környezetben ez ésszerű alternatívája az akusztikus figyelmeztető jelzéseknek. Elképzelhetők olyan funkciók, mint riasztások a fáradtság megfigyelésének részeként, vagy a közeli csővezetékek észlelése.