fbpx

Több baleset részesei voltak traktorok az elmúlt hétvégén

Írta: Farkas Imre - 2022 július 27.

Sajnos a hétvégén több közlekedési baleset is történt traktorokkal, amelyek motorral és személygépkocsival ütköztek a karambolok során.

2022. július 23-án egy taxi traktorral karambolozott Szarvas külterületén 0 óra 30 perc körül, a 44-es úton. Az ütközés következtében a taxi az út menti árokba borult. A személyautó sofőrje és utasa a balesetet nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta, további megfigyelésre a mentőszolgálat mindkettőjüket kórházba szállította. Az esethez riasztott szarvasi hivatásos tűzoltók az árokba borult autót áramtalanították, majd a rendőrségnek a forgalomirányításban nyújtottak segítséget. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Ugyan ezen a napon éjjel, a 4-es főúton, Hajdú-Bihar megyében, Ebesnél is történt baleset, egy traktorral. Az MTZ erőgépnek – amelyre függesztett tárcsás kasza volt kapcsolva – hátulról ütközött neki a motoros. A motort vezető fiatalembert – súlyos sérülésekkel – kórházba szállították. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták. Jól látszik a képen is, hogy az MTZ traktoron még forgalmi rendszám se volt, így nagyon valószínű, hogy érvényes műszaki vizsgával sem rendelkezett.

baleset
A kanyarodó traktort előzte a motoros és ekkor ütköztek össze – fotó: https://www.vaol.hu/

Szintén július 23-án, Körmendnél, a 86-os főútról lekanyarodó John Deere traktornak ütközött egy motoros. Az erőgép Zalalövő felé haladt és balra kezdte meg a kanyarodást, miközben a mögötte haladó Suzuki motorkerékpár a traktor előzésébe kezdett. A motor a traktor bal első kerekével ütközött, ezután a menetirány szerinti bal oldalon lesodródott az útról. A motoros a balesetben súlyosan megsérült, de eszméleténél volt az eset után. Az elsődleges adatok alapján a középkorú férfi medencesérülést szenvedett, a mentők a szombathelyi kórházba szállították.

baleset
A kanyarodó traktort előzte a motoros és ekkor ütköztek össze – fotó: https://www.vaol.hu/

A traktor vezetője elmondása szerint belenézett a tükörbe, mielőtt elkezdett balra kanyarodni. Előtte a szemből érkezők miatt lassítania kellett. Elmondása alapján a motoros már akkor mögötte volt, amikor lassítani kezdett, időnként a felezővonalhoz húzódott. A traktor vezetője azt állítja, hogy időben kitette az irányjelzőjét. A baleset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja. A műszaki mentésben a körmendi tűzoltók is részt vettek, a forgalmat a helyszíni szemle ideje alatt a körmendi rendészeti iskola hallgatói irányították.