fbpx

A CASE IH KORSZERŰSÍTI RB 344 FIX KAMRÁS KÖRBÁLÁZÓJÁT

Írta: Fodor Mihály - 2022 június 18.

A továbbfejlesztett Case IH RB 344 fix kamrás körbálázó számos innovatív tervezési és teljesítményjellemzővel egészíti ki az előző modell legjobb elemeit. A kiváló ár-érték arányt kínáló, kompakt és fordulékony újdonság minden bálázási feladatot könnyedén megold.

Case IH RB 344

Michal Jankowski, a Case IH termékmarketing menedzsere szerint: „Az RB 344 nagyon nagy népszerűségre tett szert Európa-szerte, mivel képes tömör, tökéletesen formázott 120 cm x 125 cm-es bálákat készíteni változatos termesztési körülmények között. A gazdálkodók emellett nagyra értékelik a könnyű kezelhetőségét, sokoldalúságát, megbízhatóságát, tartósságát és alacsony karbantartási költségeit.”

„Ennek a nagyon népszerű, rendkívül hatékony bálázónak az új változata a Case IH többi termékéhez igazodva modern, vizuálisan feltűnő dizájnnal rendelkezik. Két modellünk van, az RB 344 F Rotor Feeder és az RB 344 Rotor Cutter, amelyek már most kaphatók a Case IH kereskedőknél. Mindkettő nagyon hatékony és kényelmesen dolgozik a 80 LE-nél kisebb teljesítményű traktorok mögött is”.

Az RB 344 legszembetűnőbb tervezési jellemzője a modern oldalpajzs, amely robusztus fémkeretet, felső zsanérokat és gázrugós támasztékokat tartalmaz. Szélesre nyílik, hogy a kezelő a szervizeléshez és karbantartáshoz könnyen hozzáférjen, és védi a gépen tárolt tartalék hálós tekercseket is. A hátsó ajtó keretének mindkét oldalán gumi ütközők biztosítják a zökkenőmentes és csendes záródást, míg a kábelköteg mostantól a bukócső belsejében fut, és az első lámpák újrapozícionálásra kerültek a robusztus, professzionális megjelenés érdekében.

A vonzó új burkolat mögött az RB 344 számos mechanikai fejlesztést mutat be, amelyek növelik a teljesítményt és a tartósságot, miközben csökkentik az üzemeltetési költségeket.

Case IH RB 344

Kiváló rálátás

A szorosan egymás mellett elhelyezett acél fogakkal és hosszú, a jobb láthatóság érdekében pirosra festett felszedővédőkkel felszerelt 2 m-es felszedő összegyűjti a terményt, és egyenletes, folyamatos áramlással juttatja el az adagolóba és a bálakamrába. Ez maximalizálja a felvevőkapacitást, így még a nagy súlyú termények is veszteségek nélkül kezelhetők, míg a Duckbill adagolórendszer minden termésviszony között megbízható hálóindítást biztosít. A pontos tömörségszabályozó rendszer biztosítja, hogy a bálák pontosan a beállított specifikációnak megfelelően alakuljanak, ami a traktorülésből állítható vagy ellenőrizhető.

A kezelőknek kiváló rálátásuk van a felszedő teljes szélességében, ami segít a terménygyűjtés maximalizálásában és a bálák alakjának megőrzésében. Az RB 344 kialakítása azt is biztosítja, hogy a bálák helyesen legyenek elkészítve, és a szélekig egyenletesen legyenek becsomagolva, függetlenül attól, hogy a termény nedves, fonnyadt vagy száraz, így a bálák teljes tápértéke és tárolási potenciálja megmarad. Függetlenül attól, hogy hálót, műanyag fóliát vagy zsineget használnak-e a csomagoláshoz, a vágás gyors és automatikus, így a bála azonnal kidobásra kész.

A megbízható nagy teljesítmény további segítője a jól bevált Case IH hidraulikus rotorfordító, amely a rotoradagoló modellhez gyárilag felszerelhető opció. Ez egy szabadonfutó tengelykapcsolót használ, amely lehetővé teszi a kezelő számára, hogy gyorsan és egyszerűen visszafordítsa a rotorokat az elakadás elhárításához anélkül, hogy a fülkéből ki kellene szállnia.

Az RB 344 sokoldalúságát tovább javítja a vágószerkezet, amely 15 elektromosan állítható késsel rendelkezik, amelyek biztosítják a termény egyenletes vágását, javítva a bálázott anyag minőségét és csökkentve a veszteséget.