fbpx

A Bobcat Machine IQ Rendszer előfizetéses formában is

Írta: Szerkesztőség - 2023 október 19.

A Bobcat bejelentette, hogy Európában és Izraelben elindította a vállalat új Machine IQ telematikai előfizetési szolgáltatását. Az új előfizetési szolgáltatást előnye, hogy az ügyfelek bármikor és bárhol hozzáférhessenek a létfontosságú üzemeltetéssel kapcsolatos gépinformációkhoz, és kétféle csomagban, standard vagy prémium opcióval választható, mind az ügyfelek, mind a kereskedők számára.

Bobcat
A Bobcat Machine IQ rendszere teljes körű gépfelügyeletet nyújt az agár célú alkalmazásokhoz is

Távdiagnosztika és teljes körű felügyelet

A Machine IQ rendszer lehetővé teszi az ügfelek számára, hogy valós időben ellenőrizzék gépeik üzemállapotát és távolról nyomon kövessék a karbantartást, a biztonságos és költséghatékony munkavégzést. A gépek védelme egyben az értékállóságot is szolgálja.

A Machine IQ segítségével az ügyfelek okostelefonjukon vagy számítógépükön a nap 24 órájában hozzáférhetnek a fontos gépinformációkhoz, optimalizálhatják a géphasználatot, minimálisra csökkentik az üresjárati- és állásidőket és nyomon követik az üzemanyag-fogyasztást. A karbantartási értesítések elősegítik a karbantartások, javítások ütemezést, ezzel a munkaszervezést is.

Az üzembiztonság mellett a gépek védelmét és a munkabiztonságot egyaránt szolgálja a már jól bevált „geonfence” (virtuális kerítés, vagyis munkaterület-korlátozási funkció) és akár az üzemidő-intervallum meghatározása.

Továbbá, a kereskedők, szervizek előre láthatják és felkészülhetnek az ügyféligényekre, mielőtt az ügyfeleknek fel kellene venniük a telefont. Ez a proaktív reagálás javítja az üzleti termelékenységet, miközben több kapcsolódási pontot teremt a kereskedők számára az ügyfélkapcsolatok érdekében.

A megfelelő csomag kiválasztása

A kereskedők és az ügyfelek két lehetőség közül választhatnak: egy telematikai alapcsomag és egy prémium csomag további fejlett funkciókkal, egyéni igényekre hangolva. Kiemelt szempont volt az egyszerű kezelhetőség, alkalmazás

A standard-csomag

A Machine IQ Standard csomag egy előfizetéses szolgáltatás a hatékony flottakezelést segíti. Ez új Bobcat gép vásárlása esetén, a gépátvételtől számítva az első két évben ingyenes. A Machine IQ Standard a következőket tartalmazza:

  • Alapvető telematika: Nyomon követi a legfontosabb információs pontokat, beleértve a GPS helymeghatározást és előzményeket, az üzemórákat és a legutóbb rögzített üzemanyagszinteket.
  • Egyéni eszköznevek: Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy személyre szabott neveket (kódokat) hozzanak létre a flottában lévő gépek gyors azonosítása érdekében.
  • Karbantartási időközök nyomon követése: Nyomon követi a rendszeres tervezett karbantartást, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a portálon minden egyes gépre vonatkozóan különböző, a gyár által előírt és elvégzendő műveleteket tekintsenek meg.

Prémium csomag – Fejlett funkciók és betekintés

A Machine IQ Premium csomag lehetőséget ad az ügyfeleknek arra, hogy a gépekre vonatkozó előfizetésüket egy magasabb szintű felügyelettel, szélesebb körű jelentési adatokkal bővítsék.

Ez tartalmazza az összes Machine IQ Standard funkciót, valamint a következőket:

  • Karbantartási emlékeztetők és e-mail értesítések: E-mailben értesíti az ügyfeleket, az éppen esedékes, közeledő karbantartásokról. Az üzenet részletes információkat nyújt a szükséges rendszeres karbantartások elvégzéséről, valamint a szükséges alkatrészekről és milyen soron következő tervezett karbantartást kell elvégezni.
  • Hibakód-értesítések és hibaelhárítás: Figyelmeztetéseket, egyértelmű hiba-meghatározást lés hibaelhárítási teendőket küld, ha a gép hibakódot jelent. Az ügyfelek e-mail értesítésekre is feliratkozhatnak a riasztásokról és a hibaelhárításról.
  • Geokerítés létrehozása és áthágási értesítés: Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egyéni területhatárokat állítsanak be, és e-mail értesítést kapjanak, amint a gép elhagyja a megadott működési területet.
  • Üzemidő-intervallum létrehozása és megsértése: E-mailben értesíti az üzemeltetőt, ha a munkagépeket a kijelölt napokon vagy munkaidőn kívül üzemeltetik.
  • Mozgásérzékelés: Értesíti az ügyfelet a gép mozgásáról, ha a motor nem működi és a gyújtáskapcsoló nincs zárva.
  • Gépkihasználtsági jelentés: Nyomon követi a munkagép költséghatékonyságát és kihasználtságát, hogy az üzemeltetők megalapozottabb döntéseket hozhassanak (például munkaszervezés). A funkció összehasonlítja az üresjárati időt, a munkaidőt és az üzemanyag-felhasználást, valamint egyéni, gépre szabott jelentéseket készít.
  • Portálon belüli értesítéskezelés: Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a portálon belül nyomon kövessék az értesítéseket. A kezdőlapon található üzenetszámláló egyetlen helyen gyűjti össze az összes fontos, gépekre vonatkozó értesítéseket.

Csatlakozás a Machine IQ-hoz

Az ügyfelek megtapasztalhatják a Machine IQ Premium előnyeit egy ingyenes 90 napos próbaverzióval, amely minden új Bobcat gépvásárláskor jár a Machine IQ-ra jogosult gépekkel.

A Machine IQ számos géptípusra már gyárilag telepítve van, de a munkaterületeken vagy farmergazdaságokban is könnyen, helyszínen telepíthető, a kompatibilis Bobcat gépekre. Az ügyfeleknek, a kompatibilitás ellenőrzésével kapcsolatban a helyi kereskedőkhöz fordulhatnak.

A Bobcat ügyfelei a my.bobcat.com weboldalra látogatva, fiókot létrehozva és bejelentkezve férhetnek hozzá a Machine IQ-hoz. Alternatívaként a Machine IQ mobilalkalmazás letölthető a Google Play/Apple Store-ból.

Ha további Bobcat hírek is érdeklik, olvassa el ezt is: Új Bobcat Super Compact teleszkópos rakodógép a mezőgazdaságban

Kiss Bertalan