fbpx

Knight Farm Machinery újdonságok a 2024-es évre

Írta: Kiss Bertalan - 2023 október 20.

Az angol Knight Farm Machinery Ltd. számos új fejlesztést kínál a gazdáknak, a permetező gépek és talajművelő eszközök terén.

Az angol gyártó három gépkategóriában kínál újdonságokat már a következő szezonra:

  • Új Red Line függesztett permetezőgépek, 600-1800 literes tartállyal, valamint 12-28 méteres munkaszélességgel
  • A Trailblazer vontatott permetezőgépek kínálata új, 7000; 8000; 10.000 és 12.000 literes tartályméretű modellekkel bővült
  • A nem motoros talajművelő gépek kínálata az új Red Line Terradisc kompakt modellel bővült
  • Továbbá, a Knight belép a hajtott, rotációs talajművelők piacára is, a Red Line Arterra eszközcsaláddal

Knight Red Line Permetezőgép
Knight Red Line permetezők. Megújul, mind a függesztett, mind a vontatott gépkínálat.

Szerteágazó kínálat – függesztett permetezők

Míg az új, nagyobb méretű Knight vontatott permetezőgépek teljes egészében saját fejlesztések, addig a Red Line permetezőgépek és talajművelő berendezések a Knight és a belga Beyne gyártó cég közötti együttműködés eredményeként jöttek létre, amely szintén családi vállalkozás. A Knight már évek óta szállít a Beyne-nek a járóképes alvázakat, amelyekre saját permeterzőgépeit szerelik fel. A szinergiák kihasználása és a szakértelem megosztása érdekében az új termékcsaládot a Beyne-hez szervezték ki, lehetővé téve a Knight számára, hogy saját technológiájú, nagyobb, függesztett és vontatott permetezőgépeire összpontosítson.

Red Line permetezők

Az új Red Line permetezőgépekkel a legfeljebb 800 hektáros gazdaságokat célozzák meg, ahol egyszerre kell a költséghatékonyság és a legújabb technika, a versenyképességhez.

A Knight saját permetezőgép-kínálata azonban eltávolodott ettől az ügyfélkörtől, a valóban nagy gazdaságoknak szóló gépek irányába, de piaci megfontolásból szeretnék visszahódítani a korábbi ügyfeleket. A belga Beyne-vel kötött együttműködés hatalmas lehetőséget hordoz a kereskedő partnerek számára is, ugyanakkor az új modellek kifejlesztéséhez szükséges beruházások és idő kihívást jelent, ezért döntöttek a közös gyártás mellett.

Az új, függesztett permetezőgépek 600-1800 literes tartálytérfogattal és 12-28 méteres gémszélességgel rendelkeznek. Az ettől nagyobb modelleken a Knight MAXImizer E folyadékvezérlő rendszerét tartalmazzák, amely maximalizálja a folyadékáramlást, de minimálisra csökkenti a csővezetékek mennyiségét, a gyors fúvóka-reakciók érdekében.

A 12-18 méter munkaszélességű, 600-1000 literes tartállyal szerelt PA termékcsalád kézzel összecsukható szórókerettel és egyszerű szabályozóegységgel rendelkezik, a nyomás- és a szakaszolás-vezérlésére, ezért megfelel a kisebb méretű traktorokat és UTV-ket üzemeltető vállalkozásoknak.

A 600-1000 literes tartállyal és 18-21 méteres munkaszélességű PLH sorozat hidraulikusan összecsukható szórókerettel és opcióban sokoldalúbb vezérlőegységgel rendelkezik.

A két legnagyobb, függesztett Gecko permetezőgép közül a PLK 1500 literes tartállyal és 21-28 méter munkaszélességgel rendelkezik, vonuláshoz oldalra hajtogatható szórókeretekkel. Az RF 1800 literes tartállyal szerelt és 18-28 méteres munkaszélességű, szórókeretei hátrafelé hajtogathatók. Vezérlőegysége alapkivitelű, a Knight MAXImizer-E folyadékkijuttatással, és SPRAYMAT 2 vezérlővel, míg az ISOBUS, az automatikus gémmagasság-érzékelés és a rugalmas mennyiség-szabályozás opcionálisak.

Vontatott kivitelek

A Knight kínálatának másik fő csoportja a 3500-6000 literes, Trailblazer vontatott permetezőgépek új változatai állnak, a nagyobb méretű gazdaságok számára.

Az új Trailblazer 7000 és 8000-es modellek, 7000 és 8 000 literes, rotációsan öntött műanyag tartállyal rendelkező, egytengelyes gépek, amelyekhez a közúti tengelyterhelési előírások érdekében egy második, légrugós segédtengely is rendelhető, a vonuláshoz, főleg ha folyékony műtrágyával van teljesen feltöltve. A kisebb Trailblazer modellekhez hasonlóan a gépek 24-40 méteres gémekkel rendelhetők, és mind alapfelszereltségként a Knight 4D gémfelfüggesztési rendszerével és egyfúvókás szórófejekkel vannak felszerelve.

A nagyobb, 10 és 12 ezer literes Trailblazer 10000 és 12000 típusok elsősorban a rozsdamentes acéltartályban és a széria tandemtengelyes kivitelben különböznek. A Müller automata vezérlőrendszer mindkét tengely kormányzását biztosítja, minimalizálva a terménykárokat a sorvégeken. Mindegyik új Trailblazer modell ISOBUS-kompatibilis, és a szórófej-technológia teljes választékával kaphatók. Előnyük az alacsonyabb és kisebb keresztmetszetű gémparkolási pozíció, amely csökkenti a súlypontot, valamint az átdolgozott szívótér és a modernebb légfékes tengelyek.

Az új modellekkel együtt mutatkozik be a MAXImizer Pro, a bevált Knight MAXImizer keringtetési technológia űtdolgozott változata, amely szívó töltésű tartályával, több ponton táplált gémekkel biztosítja az egyenletes permetlé-nyomást, valamint a folyadék folyamatos keringtetését a gép teljes csőrendszerén keresztül. A MAXImizer Pro fejlesztésnek köszönhetően a gémek csővezetékei 21%-kal rövidültek, ami tovább javítja a hatékony permetlé-keringést. Például egy 36 m hosszúságú, vontatott Knight TB5200 permetezőgépen a fejlesztés 7,5 literrel csökkenti a permetezőgép visszatartott térfogatát.

Talajművelés

A Knight már régóta gyárt olyan nem motoros kultivátorokat, mint a Triple Press és a Raven, amelyek megfelelnek a brit gazdaságok igényeinek, és ezt most a Beyne-nel való együttműködésen keresztül a Red Line TerraDisc kompakt tárcsás kultivátorok új szériájának bevezetésével bővítik. Ez a kínálat 2,5-4,0 méter munkaszélességű, függesztett modelleket és 4-6 méter munkaszélességű, Pro vontatott változatokat tartalmaz, mindegyik 510 mm-es hullámos gumipárnás tárcsákkal. A munkamélységet beépített alumínium távtartókkal lehet beállítani, és többféle hátsó henger is választható.

A Beyne-nel való kapcsolat további eredménye a Knight Red Line hajtott rotoros talajművelő új termékcsaládjának bevezetése. Az Arterra modellek, amelyeket szintén a Beyne gyárt az ausztriai üzemében, két változatban készülnek: az MS 130-180 lóerős traktorokhoz, az MG pedig 170-230 lóerős teljesítményhez. A legfontosabb különbség az 50 mm-es rotortengelyek használata az előbbiben és a 60 mm-es egységeké az utóbbiban, egységesen dupla tömítéssel. Mindkét változatot 3 méteres munkaszélességgel kínálják, amely 12 rotorral és kettős villával rendelkezik. Az 1 000 fordulat/perc PTO meghajtás esetén a rotorok fordulatszáma 340 fordulat/perc.