fbpx

Párosan szép az élet, még a borjaknak is

Írta: Farkas Imre - 2022 április 11.

Az Agri-Comfort kifejlesztette a Dual XL Hutch borjúnevelő házat, amely a korábbi Buddy System Hutch megfizethetőbb, borjak párban nevelésére kialakított változata.

Lehetővé teszi két borjú felnevelését egy nevelőházban. A költségtakarékosság mellett többek között bizonyított előnyei közé tartozik a kisebb elválasztási szorongás, gyorsabb súlygyarapodás, a szilárd takarmányfelvételre való átállás elősegítése, a fokozott szocializáció. Ez az újabb méret jól használható azon gazdaságok számára, amelyek a Buddy System-et szeretnék használni, de megfizethetőbb és helytakarékosabb nevelési lehetőséget szeretnének a fiatal borjaknak. A kezdeti vizsgálatok kimutatták, hogy az együtt nevelt borjak felnőtt korukig is együtt maradnak.

Mivel a két borjú tanul egymástól, hamarabb megtanulnak enni, rövidebb idő alatt megerősödnek, és kisebb stresszel, illetve könnyebb szocializációval illeszkednek be később felnőtt korukban a csordába. A Dual XL Hutch borjúnevelő ház alapkivitelű rancher és a sok plusz kiegészítőt tartalmazó deluxe felszereltségben kapható. Utóbbi két oldalsó és egy hátsó nyitható ablakkal, felső és hátsó szabályozható szellőzőkkel, 4 vödörrel, vödörtartóval, illetve szoptatáshoz palacktartóval van szerelve.