fbpx

Kiváltották a nyugati importot, átadták az új traktorgyárat

Írta: Farkas Imre - 2024 március 16.

A Rostselmash traktorgyár ünnepélyes megnyitójára 2024. március 5-én került sor. A beruházási projekt megvalósítása hivatalosan 2021 szeptemberében kezdődött. A vállalkozás területe 14 hektár, ebből a termelés (műhelyek és raktárak) 62 ezer négyzetméter.

A traktorgyár gyártási kapacitása évi 5000 gép, ami jelentősen növeli az orosz traktorok gyártási volumenét 170 LE-ről, akár 600+ LE-ig, csuklós és klasszikus vázzal. Emellett többféle útépítő gépet is gyártanak majd itt: teleszkópos és homlokrakodókat, kotró-rakodókat.

Rostselmash traktorgyár
A Rostselmash új traktorgyára 1850 munkahelyet teremt, beleértve a csúcstechnológiás munkahelyeket is -fotó: https://rostselmash.com/media/news/

A nagymértékben automatizált gyártóüzem fémhajlításra és hegesztésre, megmunkálásra, festésre, illetve gépi összeszerelésre teljesen felszerelt. Modern ipari technológiákat és Lean Manufacturing eszközöket használnak, valamint beépített minőség-ellenőrzési rendszerrel rendelkeznek, amelyek minimalizálják az emberi tényezőt és lehetővé teszik a gyártás minden szakaszának nyomon követését. A Rostselmash létesítményeinek fejlesztése 1850 munkahelyet teremt, beleértve a csúcstechnológiás munkahelyeket is. Az új traktorgyár a gyártáshoz szükséges alkatrészek mintegy 80%-át a Rostselmash és más hazai vállalatok saját gyártóhelyeiről kapja. Januártól a traktorok, kombájnok és útépítő berendezések tengelyit, sebességváltóit gyártó üzemben megkezdték az ACROS kombájnok hajtótengelyeinek gyártását, és megindult a fogaskerekes hajtások gyártásának megszervezése is.

Rostselmash traktorgyár
A nagymértékben automatizált gyártóüzem fémhajlításra és hegesztésre, megmunkálásra, festésre, illetve gépi összeszerelésre teljesen felszerelt – fotó: https://rostselmash.com/media/news/

A Rostselmash teljesen leküzdötte a nyugati szankciók negatív hatását, és tavaly a nyugat-európai erőgépek elmaradt importjának és összeszerelő üzemeik bezárásának köszönhetően több berendezést értékesített a belföldi piacon, mint 2022-ben.

A Rostselmash Group tavaly decemberben kivonult a kanadai piacról is és eladta a Buhler Industries Inc.-ben (Versatile traktorok) lévő 96,7%-os tulajdonrészét 60,56 millió kanadai dollárért. A vevő a török Başak Traktör lett.

Forrás: https://rostselmash.com/media/news/