fbpx

A Massey Ferguson 5400-as traktorcsalád 4 új modellel egészült ki

Írta: Szerkesztőség - 2012 július 21.

A Massey Ferguson a SIMA nemzetközi mezőgazdasági kiállításon mutatta be az MF 5400-as sorozat új közepes lóerő kategóriás tagjait.

A Massey Ferguson tovább építi a mezőgéppiacon elfoglalt kiemelkedő helyét. 4 új modell egészíti ki a legnagyobb darabszámban eladott MF 5400 modellcsaládot 82 és 107 LE között. Ezek a teljesen új tervezéssel érkező gépek magas teljesítményt nyújtanak. Gazdaságosság és kimagasló kényelem jellemző rájuk ebben az osztályban egyedülálló felszereltséggel. Az új MF 5400 traktorok tudják mindazt, amit elődeik – csak még egy kicsit jobban. Egy vezérfonal nagyon gyorsan kikristályosodott tervezésükkor: a járt utat nem szabad elhagyni a járatlanért, jelen esetben a PowerControl kar, emelőkapacitás és fülkekényelem területén. A Massey Ferguson ugyanazt a logikus és minőségi tervezési elvet alkalmazza a hajtómű tervezésben 80-tól egészen 370 Le-ig.

Mindegy, hogy Dyna-4 hajtómű 4 fokozattal, Dyna-6 6 fokozattal vagy Dyna-VT teljes fokozatmentességgel. Az irányítás bal kézzel történik míg a jobb kéz teljesen szabadon marad a munkagépek üzemeltetéséhez.
Az ismert vezetőfülke kényelmét még tovább növelték. A traktorok elektrohidraulikus kapcsolású TLT-vel, útarányos TLT-vel és mászó fokozattal ellátott váltóval rendelkeznek.

A motor névleges fordulatszámánál (2200 1/min) a mászó fokozattal szerelt hajtóművel 300 m/óra sebesség érhető el és a szuper–mászó fokozattal 140 m/óra. A teljesen beépített fronthidraulika és front TLT által a munkaeszköz az első hidat terheli és megnövekedett a kardántengely fordulatszáma is.

A Massey Ferguson, a technológia élenjárója egyedülálló megoldást kínál a könnyű kiláthatóság terén az új modellekkel a „csapott“ motorháztető kiképzés segítségével. Ezek a traktorok ideálisak legelő és vegyes gazdaságok számára illetve frontrakodóval végzett munkák esetén. Az említett modellek – kizárólag a csapott orrú verziók – 2011 őszétől elérhetőek.

www.magtarkft.hu