fbpx

Új flexibilis hevederes adapter vágószerkezet a Dominoni-tól

Írta: Farkas Imre - 2021 június 13.

A nagymúltú olasz adaptergyártó új hevederes rendszerű flexibilis kaszaszerkezetű kombájnvágószerkezettel bővítette kínálatát.

Az új Top Drap elnevezésű adaptert kétféle 7,4 illetve 9,4 méteres munkaszélességben kínálják majd. A gyártó a vágóasztalt kifejezetten alacsony fekvésű, dőlt, talajhoz közeli termények, leginkább hüvelyesek, pl. szója betakarításához javasolja. A 150 mm-es szakaszokra szekcionált rozsdamentes acéllemezekből álló kaszasín függőlegesen akár 20 cm-es elhajlást tesz lehetővé, így követve a talaj kisebb egyenetlenségeit is. A hidraulikusan hajtott, szabályozható fordulatszámú motolla műanyag újsorokkal kíméletesen dolgozik, a vízszintes és függőleges pozíciója is hidraulikus munkahenger segítségével állítható. A vágószerkezet talajnyomásának gyors változtatása a szabadalmaztatott hidraulikus rendszeren keresztül, közvetlenül a kombájnfülkéből végezhető.

 

dominoni top drap
A gyártó a vágóasztalt kifejezetten alacsony fekvésű, leginkább hüvelyesek, pl. szója betakarításához javasolja – fotó: https://www.dominoni.com/