Catros rövidtárcsák 4-8 méter szélességben

Az új, extra nagyméretű tárcsalapokkal felszerelt Catros rövidtárcsák már 4 és 8 méter közötti munkaszélességekben is kaphatók.

CatrosXL 6003-2TS felhajtható futóművel

Típusokra hangolva

Rendelhetőek 4, 5 és 6 méteres munkaszélességű összecsukható, függesztett gépek, opcionálisan vonórúddal és felhajtható futóművel, vontatott TS változatban. Így kisebb traktorokkal is használhatók. Emellett a CatrosXL gép TX közbülső futóművel is kérhető nagyobb területteljesítmények eléréséhez való 7 és 8 méteres szélességgel. Nagy, akár 18 km/h menetsebességének hála ezek a gépek képesek megfelelni a maximális területteljesítményre vonatkozó elvárásoknak, miközben tökéletes munkát végeznek minimális üzemanyag-fogyasztás mellett.

 

Nincs lehetetlen

A CatrosXL legfontosabb jellemzői az egymástól 25 cm távolságban elhelyezett 610 mm-es tárcsalapok, valamint a tárcsasorok közötti és a hengertől való növelt távolság, ami miatt a gép jelentős növénymaradvánnyal is könnyedén elboldogul. A száraz és nehéz talajhoz való csipkés tárcsák mellett finom fogazásúak is választhatók, ezek különlegesen sekély munkamélység mellett is teljes felületű művelést és maximális rögtörő hatást biztosítanak.

A 12,5 cm-es osztástávolság ráadásul teljesen megmunkált felületet garantál. A két tárcsasor speciális állásszöge biztosítja az egyenesfutást a traktor mögött, illetve optimális beforgatásról gondoskodik a lehető legkisebb vonóerőigény mellett, a legkeményebb feltételek között is. A karbantartásmentes, csúszógyűrűs tömítéssel és élettartam-kenéssel ellátott tárcsacsapágyak a Catros termékcsaládból érkeznek, és már számtalanszor beváltak.

CatrosXL 8003-2TX különleges alakú öntvény tárcsakarral

Pontosság és mélység

A tökéletes talajkövetés és a pontos munkamélység érdekében a tárcsák egyenként, gumibakos csillapítással vannak rögzítve. A fokozódó elvárásokra válaszul kifejlesztett speciális alakú öntvény tárcsakar biztosan vezeti a tárcsákat a talajban, függetlenül a munkavégzés feltételeitől. Nagyobb munkaszélességek esetén a 7 és 8 méteres gépeket a piacon egyedülálló ContourFrame kerettel is fel lehet szerelni. Ennél a megoldásnál a tárcsa két oldalsó tagja hidraulikusan előfeszített, így a gép optimálisan képes igazodni a talajegyenetlenségekhez.

A munkamélység beállítása igény szerint történhet mechanikusan, fokozatmentesen állítható beállítóorsókkal magánál a gépnél, illetve a maximális kényelem érdekében hidraulikusan, menet közben, a fülkéből. A két tárcsasor közötti összeköttetés gondoskodik arról, hogy a sorok egyforma mélységben dolgozzanak. A komplett gép mindig párhuzamos marad a talajjal, ezzel kizárható, hogy gép ferdén haladjon eltérő munkamélységek esetén. Emellett, amikor megnő a munkamélység, nagyobbá válik a szabad hely a tárcsasor és a henger között, hogy elég szabad hely álljon rendelkezésre a nagyobb mennyiségű föld számára, és a forgatott föld a henger előtt ismét nyugalomba kerüljön. A tárcsamezők mindegyik forgáspontja karbantartásmentes. A gépek szegélytárcsáinak magassága külön állítható, ami a csatlakozási sávokban egyenletes talajfelszínt szavatol.

 

A futómű

A felhajtható futóművel és vonórúddal ellátott, 4, 5 és 6 méteres munkaszélességű vontatott TS típusokat rendkívül kiegyensúlyozott járás jellemzi, mivel munkavégzés közben a futómű teljesen a váz fölé hajtható. E megoldás másik előnyeként a futómű tömege is hozzájárul ahhoz, hogy a tárcsákat a legnehezebb körülmények között is egyenletesen lehessen húzni a talajban. A TS-változatokat alapkivitelben ellátták lengéscsillapítással, ami bizonyos körülmények között aktiválódik, és nyugodt futásról gondoskodik. Fordulásnál a gép a hengeren vontatható, ami csökkenti a mellékidőket, és nagy területteljesítményt tesz elérhetővé.

A 7 és 8 méteres TX-gépek integrált középső futóművel vannak felszerelve. Az optimális súlyeloszlásnak hála a gépek biztonságosan szállíthatók közúton, a futómű pozíciója pedig maximális menetkomfortot biztosít kiváló fordulékonysága miatt. A futómű ballonos, 700-as abroncsokkal szerelhető, ami még rendkívül homokos vagy nedves helyeken is minimálisra csökkenti a talajnyomást a fordulóknál, továbbá a kerekek önhajtását biztosítja.

Maximális területteljesítmény CatrosXL 8003-2TX és CatrosXL 6003-2TS gépekkel

Minden talajtípushoz

Az új CatrosXL gépek 11 különböző hengerrel szerelhetők, így az Amazone kínálatából minden talajtípushoz és talajviszonyhoz kiválasztható az ideális henger a visszatömörítéshez és a mélységtartáshoz. A második tarlóhántáshoz vagy a magágy-előkészítéshez sok henger magtakaró pálcával is ellátható.


amazone henger mezőgazdaság talaj