fbpx

A Krone csoport bővíti az igazgatóságát

Írta: Farkas Imre - 2022 április 08.

A Krone vállalatcsoport számos üzleti területén tapasztalható erőteljes növekedése miatt 2022. április elsejei hatállyal Ole Klose (56) az igazgatóság újabb tagja lett.

A Bernard Krone vezette felügyelő bizottság ezzel a döntésével megerősíti a jövőorientált struktúrákat és a vállalat eddigi sikeres pályafutását. Dr. David Frink (vezérigazgató) és Dr. Stefan Binnewies (ügyvezető igazgató) elnökségi tagokon kívül, Ole Klose (pénzügyi igazgató) 2019 októbere óta a Krone Holding igazgatótanácsának tagjaként számos tevékenységért felelős a vállalat más területein, melyek többek között a lízing, a finanszírozás vagy a kereskedelmi üzletág.

Ole Klose
Ole Klose 2022. április elsejétől új igazgatósági tag (pénzügyi igazgató) a Krone csoportban – Fotó: Krone

Az igazgatóság három főre bővülésével a feladatkörök szervezeti összehangolására is sor kerül. A komplex pénzügyi tevékenységek és a HR részlegek összevonása Ole Klose felelősségi körébe lehetővé teszi az intenzívebb összpontosítást az igazgatóságon belül. A világszerte feszült beszerzési piacokra tekintettel Dr. Stefan Binnewies nagyobb hangsúlyt fektethet a stratégiai beszerzési folyamatokra és a szállítói menedzsmentre. Emellett továbbra is ő lesz a felelős a Krone csoport haszongépjármű részlegének minden tevékenységéért. Az erősen folyamatorientált, stratégiai jellegű, digitalizálási és beruházási területeket a jövőben közvetlenül az Igazgatóság elnöke, dr. David Frink fogja vezetni. Az igazgatóságban továbbra is ő lesz a felelős a nemzetközileg aktív mezőgazdasági gépgyártásért.

„Az igazgatóság bővítésével a legkülönfélébb területeken erősítjük cégcsoportunk tevékenységeinek jövőbeli életképességét. Hagyományos családi vállalkozásként továbbra is a folyamatos innovációra, a kiemelkedő termékekre és az egészséges pénzügyi erőre összpontosítunk” – mondta Bernard Krone, a Krone Csoport felügyelőbizottságának elnöke.

Forrás: VALKON 2007 Kft.