fbpx

AVANT 420 – a sokoldalú derékcsuklós rakodó

Írta: Szerkesztőség - 2016 december 06.

Nem sok más lehetőség volt a hazai piacon az igényeink kielégítésére

E havi tesztünk alkalmából a Vas megyei Vasi Trió Kft.-hez látogattunk Lukácsházára, ahol Kálmán Gyulával a két évvel ezelőtt vásárolt AVANT 420 rakodógéppel kapcsolatos eddigi tapasztalataikról beszélgettünk.

Egy napsütéses novemberi délelőtt érkeztünk Lukácsházára, ahol Kálmán Gyulát, a Vasi Trió Kft. ügyvezetőjét arra kértük, hogy mutassa be a cégüket.

– Családi vállalkozásként dolgozunk, baromfihizlalással foglalkozunk, ezenbelül pulyka utóneveléssel, valamint brojlercsirke-hizlalással foglalkozunk.

A vállalkozást édesapám kezdte mintegy 30 évvel ezelőtt. Az öcsém és én azonban már kora gyermekkorunkban részeseivé váltunk ennek a tevékenységnek. Először kevesebbet, később egyre többet tudtunk segíteni a munkában, majd körülbelül hét évvel ezelőtt csatlakoztunk teljes egészében a vállalkozáshoz. Habár mindhármunknak külön-külön cége van, mégis közösen, egy egységként dolgozunk együtt. Én a Vasi Trió Kft. tulajdonosa és ügyvezetője vagyok.

Évente mintegy 50 ezer pulykát és 600 ezer brojler csirkét nevelünk és hizlalunk Vas megyében, 6-7 telephelyen. A kész baromfit itthon értékesítjük. A brojlercsirkét főként a sárvári TARAVIS Kft., míg a pulykát a kecskeméti Gallfood Kft. és a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. vásárolja meg tőlünk.

Növénytermesztési ágazata nincs cégünknek, a takarmányt és az élőállat-alapanyagot is készen vásároljuk. A baromfi alá szükséges almot szerencsére a környékbeli gazdáktól cserekereskedelem útján be tudjuk szerezni. A turnusok előtt nagyon jó minőségű, száraz helyen tartott szalmát kapunk a termelőktől, cserébe megkapják tőlünk a kész trágyát.

– Milyen munkagépekkel dolgoznak a telephelyen?

– Kettő rakodógépünk van, ezeket főként anyagmozgatásra, valamint a turnus végi kitrágyázásra használjuk. Istállóink között olyanok is vannak, amik korábban szarvasmarha istállók voltak. Ezt átépítettük, s kettő szinten alakítottunk ki nevelőket. Az istálló alsó részén lévő munkákhoz használjuk a nagyobb rakodógépet, az AVANT 420 univerzális mini rakodónkkal pedig az alacsony belmagasságú felső szinten dolgozunk. A felső szinten szokásos munkákhoz kifejezetten könnyű, kisméretű és alacsony rakodógépre van szükség.

– Mikor vásárolták az AVANT 420-as minirakodót, s miért épp erre a típusra esett a választásuk?

– Kettő évvel ezelőtt vásároltuk az AVANT rakodót a budapesti székhelyű Verbis Kft.-től, azóta több mint 600 üzemórát dolgoztunk a géppel.

Mint már említettem, az istállóink felső szintjén is nevelünk baromfit, ahol a belmagasság alacsony, valamint ott nem is tudnánk nehéz rakodógéppel dolgozni, mert azt nem bírná el az istálló födémszerkezete. Úgy gondolom, nem sok lehetőség van a hazai piacon ennek az igénynek a kielégítésére. Ezenkívül hosszas utánajárás és érdeklődés folyamán többen ajánlották az AVANT rakodógépeket, s azt is mondták, hogy a márka szervizhálózata is rendkívül magas színvonalú. Így jutottam el a Verbis Kft.-hez, ahol Dr. Veres Sándor ügyvezető igazgatóval beszélgettem. Elmondtam neki, hogy milyen helyre kell a rakodó, hogy kicsi, kompakt, könnyű és hatékonyan dolgozni képes gépre van szükségünk. Ennek megfelelően ajánlotta számunkra az AVANT 400-as szériája közül a 420-as típust.

– A vásárlás óta eltelt két év alatt mik a tapasztalatai a minirakodóval kapcsolatban?

– Rendkívül jó döntés volt az AVANT-ot választani, nem tudom, van-e a hazai piacon még egy olyan rakodó, ami ennyire megfelel a mi igényeinknek, illeszkedik a két méter alatti belmagassághoz, a szűk helyekhez, s általában a baromfiágazat elvárásaihoz. Nagyon elégedettek vagyunk a 420-as AVANT-tal, amire nekünk kell, arra tökéletes: jó vele dolgozni, kezes, fordulékony, hatékony munka végezhető vele, még a telep körüli munkálatoknál is nagy segítségünkre van.

Meglepően alacsony üzemanyag-fogyasztás

– Mennyire elégedett az AVANT motorjával és fogyasztásával?

– A 420-ast egy 20 lóerős, háromhengeres Kubota dízelmotor hajtja, ami meglepően keveset fogyaszt. Nagyon elégedettek vagyunk a rakodó motorjával, egyszer sem volt még vele probléma, csak tankolni kell, és lehet dolgozni vele. Az üzemanyagtartálya is megfelelő méretű, reggel telitöltjük, és ez mindenképp elég egy napi munkára.

A rakodó 20 lóerős teljesítménye is tökéletesen elegendő a telepünkön jellemző munkákhoz, az AVANT erőlködés nélkül dolgozik. A haladási sebessége 12 km/h, amit szintén megfelelőnek tartok.

– Mennyire illeszkedik jól a rakodó hajtás- és hidraulika-rendszere, valamint kormányzása az önök elvárásaihoz?

– Az AVANT pontos és precíz munkára képes. Hidrosztatikus meghajtású, teljesen automata gép, az egyik pedál előre, a másik hátra mozgatja, s ezután csak kormányozni kell.

A hidraulikus rendszerével is elégedettek vagyunk, a joystickot nagyon finoman lehet kezelni, ami az alacsony belmagasság és szűk helyek miatt nálunk rendkívül fontos.

Az AVANT 420 merev derékcsuklós kormányzású, ennek köszönhetően rendkívül jól lehet manőverezni vele, még az épület széleit is meg tudjuk közelíteni. Számomra meglepő volt, hogy milyen szűk helyekhez is oda tud menni, oszlopokat és fákat körbe tud járni, s hogy milyen kis helyen képes megfordulni; két méteres sugáron belül. Ahol az AVANT első két kereke halad, a két hátsó kerék is ugyanott megy el, így nem kell folyamatosan a rakodó hátulját is figyelemmel kísérni.

Rendkívüli stabilitás nehéz rakományok kezelésekor

– Mennyire stabil a rakodó, milyen a géppel dolgozni?

– Az AVANT 420 rendkívül stabil, még soha nem volt olyan érzésünk, hogy fel tudna borulni. A stabilitása a már említett merev derékcsuklós kormányzásból következik, aminek köszönhetően még akkor is biztonságos, amikor a kormány teljesen el van forgatva, s a derékcsukló 90 fokban áll.

A masszív, új kialakítási gémszerkezetének köszönhetően biztonságos munka végezhető vele még a maximális 600 kg 2,8 méteres emelésekor is. A gyártó kitolható és oldalra helyezett gémszerkezettel látta el a minirakodót, ennek köszönhetően jól rá lehet látni a munkaeszközre és a munkaterületre, ami növeli a biztonságot és a hatékonyságot. Elmondhatom, hogy az AVANT magasra és nagy tömeget képes emelni.

Egy terhelésérzékelő rendszer is a 420-as alapfelszereltségéhez tartozik. Amennyiben a hátsó kerekek kezdenek felemelkedni a talajtól, egy hangjelzés figyelmeztet a túlterhelésre, de mi még ezt nem tapasztaltuk.

Biztonságos és pontos munka – akár éjszaka is

– Mennyire elégedett az AVANT fülkéjével és a kezelőszerveivel?

– A fülkéje és a kezelőszervek is rendkívül ergonomikusak. Az AVANT a minirakodó ülését úgy helyezte el, hogy az minél közelebb lehessen a munkaeszközhöz, ennek köszönhetően nagyon jó a szabad rálátás a munkafolyamatra, ami tovább fokozza a biztonságot és hatékony munkát.

A minirakodó ülése előre, hátra állítható, ezáltal magasabb kezelő számára is kényelmes. A fűthető ülés lehetővé teszi a komfortos munkát télen is, s egy beépített biztonsági öv védi a gép kezelőjét.

A rakodó kezelőszervei jól elhelyezettek, s azokat egyszerű működtetni, így igazán precíz munka végezhető a rakodóval.

A ki- és beszállás még a testesebb kezelőnek is egyszerű. A színezett plexiüveggel ellátott borulókeretet a gyártó alapfelszereltségként nyújtja a minirakodóhoz.

A fülkéből jól körbe lehet látni a munkaterületre, akár magasan, akár alacsonyan dolgozunk a géppel.

– Éjszakai munkára is megfelelőnek tartja a rakodót?

– Igyekszünk nappal végezni a munkával, de sötétben is kitűnően lehet dolgozni vele, hiszen a gyártó a gépet felszerelte közúti világító- és jelzőberendezéssel, valamint kettő darab munkalámpával is, ami együtt nagyon jól megvilágítja a munkaterületet és a munkaeszközt.

Százféle adapter – egyszerű, gyors csere

– Hányféle adapter kapható a rakodóhoz, s önök milyet használnak?

– Rendkívül sokféle adapter érhető el a 420-as rakodóhoz, talán száz is. Az adapterek cseréje egyszerű és rövid idő alatt elvégezhető, a gyorscsatlakozónak köszönhetően. A gyártó az AVANT-ot karos gyorscsatlakozóval szerelte, így nem lesz olajos a gépkezelő keze, s olajcseppenés nélkül lehet csatlakoztatni az adaptert.

Az általános kanalat a Verbis Kft. a rakodóhoz adta, ezenkívül mi fűnyíró, seprű-, mulcsozó adaptert, valamint egy villát is vásároltunk. A vásárláskor nem is gondoltuk, hogy ennyi mindenre tudjuk majd használni a gépet.

A fűnyíró adapterrel a rakodógép derékcsuklós kormányzásának köszönhetően a fákat teljesen körbe tudjuk nyírni.

A seprűadaptert sokféle munkához lehet használni. Az istállók kitrágyázása után játszi könnyedséggel seperjük fel a padlót, amit korábban az embereknek kellett elvégezni. Nagyon jó megoldásnak tartom a seprűadapterhez tartozó tartályt is, mert a szennyeződés abba kerül, amit azután a minirakodó hidraulika-rendszerének segítségével egyszerűen tudunk üríteni, a fülkéből ehhez ki sem kell szállni. Ezzel az adapterrel magtárak tisztítását is szoktuk bérmunkában vállalni.

A különböző adaptereknek köszönhetően nagyon változatos munkára tudjuk használni az AVANT rakodót az istállókban és a telepi munkákhoz.

Alacsony fenntartási költség

– Hol végzik a szervizelést és a napi karbantartást?

– A nagyobb szervizelést a Verbis Kft. szervizes kollégái végzik, akik kijönnek a helyszínre, nagyon készségesek és rugalmasak, igazán elégedettek vagyunk a cég szervizszolgáltatásával.

A napi karbantartást mi végezzük a telephelyünkön. Ezek közé sorolhatom a rakodó mosását, fertőtlenítését – hogy egyik telepről a másikra ne juthasson át fertőzés –, valamint a zsírozást. Az AVANT zsírozópontjai jól hozzáférhető helyen találhatók, egyszerűen és gyorsan elvégezhető a feladat. A 420-as egyáltalán nem szervizigényes rakodó, s javítást igénylő meghibásodása sem történt eddig. Az üzemeltetési költségeivel nagyon elégedettek vagyunk.

– Az alapfelszereltséghez képest, az adapterek mellett választottak-e az egyéb opcionális lehetőségek közül?

– A mi minirakodónk bemutató darab volt, így ezt nehéz lenne megválaszolnom, mert mi azt a gépet vettük meg, ami a forgalmazónál volt kiállítva.

Nagyon jó eszköznek tartom a vonóhorgot, amit sokat használunk, az ülésfűtésnek köszönhetően a pedig télen végzett munka sokkal komfortosabb. A párhuzamkövető is rendkívül jó megoldás, aminek a lényege, hogy amennyiben például raklapot emelünk bizonyos dőlésszögben, az emelés folyamán az a szög megmarad. Nem tudom, hogy ezek az alapfelszereltséghez tartoznak, vagy opcionálisan rendelhetők, de nagyon jól kitalált részletmegoldások. Mi nem is rendelnénk más kiegészítőt, az AVANT minirakodó nekünk így tökéletesen megfelel.

AVANT 420 – precíz munkára hangolva

Gazdaságos erőforrás, kiváló fordulékonyság

Az AVANT 420-as minirakodó rendkívül fontos szerepet játszik az AVANT termékkínálatában.

A gyártó a 420-as univerzális minirakodót kimondottan a vásárlók kérésére alkotta meg. Az AVANT 420-as rakodó rendkívül kompakt, gazdaságos dízelmotorral ellátott, multifunkciós hidraulikus eszközhordozó, amely az év bármely évszakában jelentkező, legkülönbözőbb kihívásokat jelentő feladatok ellátásához is megfelelő teljesítménnyel rendelkezik.

Az AVANT 420-as rakodó erőforrása egy elektromos önindítóval ellátott Kubota D722-es típusú, háromhengeres, vízhűtéses dízelmotor, amelyik 20 lóerő teljesítmény leadására képes.

A minirakodó kompakt méretének és derékcsuklós kormányzásának köszönhetően rendkívül fordulékony: belső fordulási sugara 880, a külső 1 970 mm. A rakodó hossza 2 195, szélessége 1 050, magassága pedig 1 980 mm.

Hajtás és szivattyú

A 420-as univerzális rakodó hidrosztatikus hajtású, direkt, 4WD kerekenkénti hidromotorral szerelt. A rakodó változtatható térfogatáramú axiáldugattyús szivattyúval rendelkezik. Az 1 darab fogaskerék-szivattyúja 185 bar nyomás mellett 31 liter percenkénti szállításra képes a külső hidraulikához.

Kiváló ergonómia – pontos és hatékony munkavégzés

A legjobb kezelőpozíció

A 420-as rakodó első géptest részét képező kezelőülése olyan közel van elhelyezve a munkaeszközhöz, amennyire ez biztonsági szempontból csak lehetséges, ezáltal a munkát végző eszközökre és a munkaterületre egyaránt kiváló rálátást biztosít. A munkafolyamatra történő szabad rálátás garantálja a munkavégzés hatékonyságát, precizitását és biztonságát.

Oldalra helyezett gémkialakítás

A munkaterület kiváló láthatóságát tovább fokozza a 420-as AVANT oldalra helyezett gémszerkezete is, ezenkívül a kitoló gémnek köszönhetően a gém nyúl ki a rakományért, nem a kezelő: a teleszkópos gém bármilyen pozíciója jól nyomon követhető a kezelőülésből.

Magas színvonalú ergonómia

Az AVANT univerzális minirakodó fülkéje még a legméretesebb kezelő számára is tágas teret biztosít. A munkagép jól elhelyezett kezelőszervei egyszerűen működtethetők. A rakodó biztonságos és kényelmes vezetőülésébe a be- és kiszállás egyszerű. Az AVANT fülkéjének kijelzői között a fordulatszámmérő, az üzemóra-számláló, a vízhőmérő és az üzemanyagszint-kijelző is megtalálható.

AVANT 420 – szuperkompakt rakodó osztályon felüli jellemzőkkel

Az AVANT 420 rakodó, egyedi kialakításának köszönhetően magasabb komfortot, hatékonyabb és jobb minőségű munkavégzést biztosít, ami feladja a leckét a versenytársaknak.

Teljesítmény

A minirakodó nehezebb rakományok kezelésére is alkalmas. Maximális terhelhetősége 600 kg, kitolható gémkialakításának köszönhetően pedig 2 750 mm emelési magasságra is képes.

A külső hidraulikus eszközök hajtására erőteljes, 31 l/perc hidraulika térfogatáram áll rendelkezésre. A gép 12 km/órás haladási sebességre képes.

Sokoldalúság

Az Avant 420 minirakodó elég erős ahhoz, hogy az AVANT rendkívül széles adapterválasztékából a munkaeszközök többsége csatlakoztatható hozzá. A mintegy 100 tagból álló munkaeszköz-választék egész évben hatékony munkavégzést biztosít.

Az Avant 420 minirakodó képes ellátni mindazon feladatokat, amiket egy kompakt traktor, egy quad, vagy egy fűnyíró, de számos olyan feladatot is, amikre azok nem alkalmasak.

Gazdaságosság

Az AVANT univerzális minirakodója amellett, hogy háromhengeres Kubota dízelmotorjának köszönhetően rendkívül alacsony fogyasztású, a gazdaságosságát tovább fokozza az alacsony fenntartási költség, valamint hogy a 420-as igen értékálló rakodó, s az újraértékesíthetősége is kiváló.

AVANT 420 – biztonságból is jeles

Merev derékcsuklós kapcsolat

A merev derékcsukló nagyon fontos az olyan méretű rakodógépeknél, mint az AVANT 420. A merev derékcsuklós kialakításnak köszönhetően az AVANT minirakodó lényegesen kisebb mértékben borulékony, mint a háromdimenziós derékcsuklóval gyártott versenytársai, hiszen a merev derékcsukló kizárja a hirtelen, erőteljes oldalirányú mozgásokat, emellett az egész géptömeget ellensúlyként használva stabilizálja a gépvázat.

Biztonsági keret

Az AVANT minirakodó négypontos rögzítésű ROPS vizsgás biztonsági kerete az alapfelszereltséghez tartozik, akárcsak a sötétített plexi védőtető. A 420-as megvédi a gépkezelőt még akkor is, ha például tolatás közben véletlenül nekimegy valaminek. A ROPS biztonsági keret és a FOPS sötétített plexi védőtető megfelel a jelenleg hatályban lévő ISO-szabványoknak.

Teleszkópos rakodógém

Az AVANT minirakodó oldalra helyezett teleszkópos rakodógémének fontos szerepe van a gép stabilitásában, mert a teher alapállapotban a lehető legközelebb helyezkedik el a gép súlypontjához, így a gémet csak szükség esetén kell kitolni.

Terhelésérzékelő rendszer

A terhelésérzékelő rendszer az AVANT univerzális rakodó szériatartozéka. Amennyiben a gép hátsó kerekeinek terhelése túlságosan lecsökken – a gép hátsó kerekei kezdenek felemelkedni a talajról –, hangjelzés figyelmezteti a gépkezelőt, hogy azonnal csökkentse a túlterhelést, például húzza beljebb a gémet.

Megfelelő világítás

Az AVANT rakodó éjszakai munkára is kiválóan alkalmas, hiszen a gyártó amellett, hogy felszerelte az univerzális minirakodót közúti világító- és jelzőberendezéssel, kettő munkalámpa is hozzájárul ahhoz, hogy sötétben biztonságos és pontos munkát végezhessünk a rakodóval.

Az AVANT minirakodó hobbi felhasználásra is kiváló

A kisebb méretű AVANT rakodók erőssége a hobbi célú felhasználás is. Ezek a hatékony gépek lehetővé teszik, hogy számos különféle feladatot magunk végezhessünk el a kertben, építkezéseken, vagy akár egy erdőben is.

Az AVANT 420 ezeknek az elvárásoknak is tökéletesen megfelel. Ez a minirakodó minden olyan feladat ellátására képes, mint a nagyobb versenytársak, de könnyebben és gazdaságosabban. Tereprendezés, kert- és parképítés, kertek és utak karbantartása, kisebb, erdőkben folyó munkálatok, hó elhordása, só- és homokszórás télen: ezek is mind azok a feladatok, amikre a 420-ast fejlesztették. Ugyanakkor az AVANT rakodó tökéletes és fáradhatatlan segítőtárs az építési és felújítási munkákban is. Az AVANT rakodógép által nyújtott elképesztően tág lehetőségeknek csak a képzelet szabhat határt. Egy AVANT 420 típusú univerzális minirakodóval nem csak az adott feladat végezhető el gyorsabban, de közben a kezelője még jól is fog szórakozni.

A lótenyésztők számára is ideális munkagép

Az AVANT 420 a lótenyésztő telepeken előforduló feladatok gépesített ellátására is tökéletes megoldást jelent.

A minirakodó ideális választás, ha egy gazdaságos, de erős rakodógépre van szükségünk, amelyik tökéletesen kezeli még az olyan nehezebb rakományt is, mint a szénabála. Kis méretének köszönhetően az AVANT 420 még szűk helyen is rendkívül hatékonyan használható. Az AVANT kiváló segítség az istállóban és annak környezetében előforduló feladatok gyors és könnyű ellátásában. A gép segítségével a futtató tökéletes állapotban tartható, emellett a környezete tisztán tartása és a zöldfelületek karbantartása is egyszerűen megoldható. Az AVANT 420 gyors és hatékony megoldást kínál az olyan, télen jelentkező feladatokra is, mint a hó eltakarítása.

Kertépítés, parképítés,
parkfenntartás – AVANT 420

Az AVANT 420 az olyan feladatokra is tökéletes megoldás, ahol egy könnyű és gazdaságosan üzemeltethető gépre van szükség, amivel a legtöbb munkafolyamat elvégezhető. Az univerzális minirakodógép rendkívüli segítőtárs, ami több más munkagépet helyettesít. Az AVANT 420 segítségével a feladatok gyorsabban, kényelmesebben és jobb minőségben végezhetők el a kertben és a parkban is, mintha az manuálisan történne. A szűk területen adódó munkáknál az AVANT 400-as széria verhetetlen: kis tömegének köszönhetően az univerzális rakodógép egy átlagos méretű utánfutóval is könnyen szállítható.

Kommunális és fenntartási feladatokra is tökéletes választás

Kis tömegének és megfelelő erejének köszönhetően az AVANT 420 zöldterületek karbantartó és fenntartó gépének is ideális. A rakodó elég erős ahhoz, hogy egy szárzúzót vagy akár egy 1 200 mm vágási szélességű fűnyírót működtessen. A rakodóhoz megvásárolható fűnyíró adapterek közül opcionálisan a levágott anyagot mulcsozó, az oldalirányba kifúvó, a középen rendre gyűjtő, vagy a tartályba gyűjtő verzió is választható. Az AVANT 420-as a földterületek és zöldfelületek kisebb sérüléseinek kijavításában is hatékony segítőtárs.

A farmgazdaságokhoz is ideális méretű

Az AVANT 420-as univerzális minirakodó azokhoz a farmgazdaságokban gyakran előforduló feladatokhoz is megfelelő választás, ahol egy kompakt, finoman működő derékcsuklós rakodóra van szükség. Ez a gép ideális megoldás takarmánykiosztásra, kitrágyázásra, takarításra és még sok egyéb, a farmgazdaságoknál szükséges feladatokra.

Az AVANT 420 könnyedén emeli és szállítja a szénabálákat, azonban a nehezebb silóbálák emelése már a nagyobb szériákhoz tartozó AVANT rakodógépek feladata. Egy derékcsuklós kompakt rakodó a leghatásosabb eszköz az olyan munkafeladatok gépesítésére, mint a silózás, kitrágyázás, istállótakarítás. A széleskörű AVANT-modellválaszték és a száz különböző munkaeszköz garantálja, hogy mindenki megtalálja a számára szükséges minirakodót és a leghatékonyabb adaptereket az adott feladathoz.

Százféle adapter az AVANT minirakodóhoz

A 420-as univerzális rakodót számtalan területen lehet használni, így többek között anyagmozgatásnál, a mezőgazdaságban, az építőiparban, tereprendezésnél és földmunkánál.

Százféle adaptert kínál a gyártó az AVANT minirakodóhoz. Ezek között megtalálhatók az anyagmozgatáshoz a különböző űrtartalmú általános kanalak, a megfogóvillás kanál, felső ürítésű kanalak, gyűjtőkanál, vagy akár a 4 az 1-ben kanál is. A 4 az 1-ben kanál hatékony, sokoldalú adapter. Használható általános kanálként, tolólapként, szintezőként, csipegető kanálként, stb. Rendelhető továbbá tolólap, csörlő, raklapvilla és rönkfogóvilla is a rakodóhoz.

A mezőgazdasági munkában is számos adapter lehet segítségre, mint a szilázsvilla, szilázsvágó kanál, tolólap a szilázsvillához, körkefe, szilázskiosztó kanál, tolókefe, szemestermény- és tápkiosztó kanál, körbálafogó, szalmakiosztó kanál, hasábbálafogó vagy trágyavilla.

Az építőipari munkánál is jól lehet használni, a különböző építőiparhoz szánt adaptereinek köszönhetően, mint a kőrakodó kanál, a kotrószerelék, a minikotró, a hidraulikus törőfejek, a láncos kotrószerelék vagy akár a betonkeverő.

A különböző tereprendezési és kertészeti munkákhoz is kínál adaptereket az AVANT, ilyen a fűnyíró, forgóborona, fűgyűjtős fűnyíró, tuskófúró, szárzúzó, talajfúró, alternáló kasza, talajlazító, rotációs kapa és a szintezőkeret.

Az AVANT fűnyíró egy hidraulikus meghajtású, négy vezetőkerékkel ellátott, nagyteljesítményű munkaeszköz, amely képes komposztáláshoz alkalmas méretűre aprítani a levágott füvet, de a felső kések leszerelésével a levágott fű a gép oldalán, vagy a fűnyíró alatt is összegyűjthető. A vágómagasság beállítása minden keréken, egymástól függetlenül történik. A négy, méretes vezetőkeréknek köszönhetően a fűnyíró egyenetlen talajon is kiválóan használható. Az új AVANT fűgyűjtős fűnyíróval egyszerű a fűnyírás és a levágott anyag összegyűjtése. Az eszköz az erőteljes szívóhatásának köszönhetően az őszi lombtalanítási feladatok elvégzésére is kiválóan alkalmas.

A fenntartási munkában is jól tudjuk használni az AVANT minirakodóját a gyártó által kínált hengeres seprőkefe, hengeres seprőkefe gyűjtődobozzal, utánfutó, hidraulikusan billenthető utánfutó, hóseprő kefe, homokszóró, rönkvágó és hasító, daruhorog, rönkhasító, hómaró adapterekkel.

AVANT 420 – alap-felszereltségben is nagy

Az AVANT 420-as univerzális rakodógép alapfelszereltségben is számos kényelmi és funkcionális megoldást tartalmaz. Ilyen többek között az oldal irányban elhelyezett teleszkópos kitológém, az elektrohidraulikus differenciálzár, a kétirányú hátsó hidraulikakivezetés, a rugózott ülés karfákkal és biztonsági övvel, a vonóhorog, a 110 cm széles és 215 literes kapacitású általános kanál vagy a 23×8.50/12-es traktormintás gumiköpeny.

Cs Zs

CÍMKÉK avant