fbpx

Az Avant Tecno bemutatja az új Avant 800-as szériát

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 26.

Sokoldalú és erős

A teljesen új Avant 800-as széria a legnagyobb és legerősebb rakodógépcsalád a finn gyártó, az Avant Tecno választékában.

Az új gépcsalád hihetetlen magasságokba tolja az Avant kompakt rakodók teljesítményét, 1900 kg emelőképességgel és 3,5 m emelési magassággal. Mindezek ellenére a méretei, tömege – 1,5 m széles, 3,5 m hosszú, 2,2 m magas, tömege 2500 kg-tól – és derékcsuklós építésmódja a 800as szériát egy rendkívül sokoldalú és erős kompakt rakodóvá teszi. Az induláskor két modell lesz rendelhető:

­- az Avant 860i típus Kohler KDI 1903 TCR 42 kW/57 LE common rail (közös nyomócsöves), turbófeltöltésű dízelmotorral, amely megfelel az EU Stage V és a US Tier 4 emissziós normáknak;

­- az Avant 850 típus Kubota V2403 36 kW/49 LE dízelmotorral azokra a piacokra, amelyek kívül esnek az EU Stage V és a US Tier 4 final emissziós normák hatályán.

A hidrosztatikus erőátvitel a minden keréknél elhelyezett, akár kétsebességes hidraulikus kerékmotorokkal kombinálva megszokott jellemző az Avant kompakt rakodók ismerőinek. A 800-as széria gépei akár 30 km/óra haladási sebességre képesek amellett, hogy a munkaeszközök meghajtását szolgáló hidraulikus folyadékáram eléri a 80 l/perc értéket.

A teleszkópos kitológém az Avant 800-as szériánál is az alapfelszereltség része. A hidraulikusan működtetett kitológém 825 mm-rel nyújtja meg a főgémet, ami 3,5 m kanálcsuklópont-magasságot eredményez. Ezzel alkalmassá válik a gép az emelt oldalfalú teherautók, takarmánykiosztó kocsik és hasonló rakodási jellemzőket igénylő eszközök rakodására is. A hidraulikus kanálszintező rendszer automatikusan párhuzamban tartja a munkaeszközöket a gém emelése és süllyesztése közben is. Az új 800-as széria gépei is az Avant saját fejlesztésű adaptercsatoló rendszerével lesznek ellátva, az egyéb pl. Euro 3 típusú eszközcsatoló rendszerek pedig opcionálisan lesznek elérhetők. A munkaeszközök hidraulikatömlői a Multi Connector rendszerrel csatlakoztathatók a 800-as hordozógépekhez, ami minden körülmények között egyszerű, „egykezes” csatlakoztatást garantál. Az Avant 800-as gépek alapkivitelben nyitott, ROPS/FOPS vizsgabizonylattal bíró borulókerettel rendelkeznek, de opcionálisan természetesen fűtött kabin is rendelhető. Ez a DLX kabin rezgéscsillapított tartóbakokkal kapcsolódik a vázszerkezethez, ami kiváló zajszigetelést és rezgéscsillapítást eredményez. A hatékony fűtő- és légcserélő rendszer a nagyméretű ablakokkal párosítva tovább javítja a gép „felhasználóbarát” jellemzőit. A DLX kabin klímaberendezéssel is elérhető.

Az Avant rendkívül széles munkaeszköz-választéka természetesen a 800-as széria gépeihez is elérhető, aminek eredményeként a 800-as Avant gépek is kivételesen sokoldalúan használhatók a különböző célterületeknek kínált adapterekkel: kertépítés, építőipar, ingatlanfenntartás, mezőgazdaság, anyagmozgatás stb. Az Avant 800-as széria a 2019-es BAUMA kiállításon mutatkozik be Münchenben, 2019. április 8–14. között. Az AVANT 800-as gépek 2019 utolsó negyedévétől lesznek rendelhetők az importőröktől.

AVANT TECNO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ KOMPAKT RAKODÓK

A kompakt rakodókat gyártó finn Avant Tecno a 2016-os BAUMA kiállításon mutatta be első elektromos meghajtású rakodógépét, az AVANT e5 típust. Azóta az elektromos hajtású rakodók családja kiegészült a piacon elsőként lítium-ionos akkumulátorral ellátott Avant e6 modellel. Ezt a gépet a legmodernebb technológia jellemzi, amelyet az Avant együtt fejlesztett a finn Valmet Automotive vállalattal; ennek a cégnek komoly gyakorlata van a különböző autómárkák számára tervezett és gyártott akkumulátoros hajtásrendszerek kialakításában. Mind az Avant e5, mind az e6 modell évek óta gyártásban van, és az akkumulátorhajtású rakodók iránti piaci igény folyamatosan növekszik.

AVANT E SZÉRIA

­100%-ban elektromos, akkumulátor által hajtott derékcsuklós kompakt rakodók: ­két modell.

­1. Avant e5 AGM akkumulátorral,

­2. Avant e6 lítium-ion akkumulátorral;

  • ­zéró emisszió, nagyon alacsony zajszint;
  • ­két villanymotor: egy a hajtásrendszerhez, egy a munkahidraulikához;
  • ­a villanymotorok által folyamatosan biztosított teljes nyomaték kiváló toló-/vonóerőt garantál;
  • ­fejlett akkumulátorvezérlő rendszer;
  • ­beépített 230V/16A akkumulátortöltő;
  • ­multifunkciós kijelző, amiről leolvasható az akkumulátor töltöttségi szintje, az üzemórák száma, a szervizadatok, a külső hidraulika-rendszer folyadékárama stb.;
  • ­emelőképesség: 900 kg;
  • ­emelési magasság: 2,8 m;
  • ­rendkívül kompakt méretek: hosszúság: 2,55 m, magasság: 1,98 m, szélesség: 1,03 m-től;
  • ­külső hidraulika-rendszer folyadékárama: 30 l/min;
  • ­tömeg: 1400 kg-tól.

 

A teljesen elektromos Avant e széria válasz a vásárlói igényekre és a jövőbeni emissziós előírásokra. Az elektromos meghajtású rakodógép speciálisan ajánlott olyan zárt térben végzendő feladatokhoz, ahol a megfelelő szellőztetés nem megoldott. Teljes teljesítménnyel képes munkavégzésre zéró károsanyag-kibocsájtás mellett, így a gépkezelő és a további személyzet egészségét nem veszélyezteti. További előnye az e szériának a rendkívül alacsony zajszint. Ezzel olyan helyeken is alkalmas munkavégzésre, ahol rendkívül szigorúak a zajterhelésre vonatkozó előírások.

 

 

 

CÍMKÉK avantkubota