fbpx

AVANT derékcsuklós eszközhordozó – mostantól LPG motorral is

Írta: Szerkesztőség - 2012 július 03.

A finn Avant Tecno idén júniusban tartotta 6. dílertalálkozóját, ami egybeesett a cég fennállásának 20. évfordulójával. Az ünnepi találkozón a vadonatúj bemutatóterem, a fedett tesztcsarnok és az új gyárépület felavatása mellett bemutatták a legújabb fejlesztésű AVANT gépeket és munkaeszközöket a világ minden tájáról összesereglett képviselőknek.

A látogatók a mostantól végre megrendelhető legújabb derékcsuklós minirakodót, az AVANT 525LPG verziót is tesztelhették, amelyet az alábbiakban igyekszünk kicsit részletesebben is bemutatni. Az AVANT 525LPG erőforrása egy cseppfolyós gázzal működő 23 LE-s Kubota motor, ezért az 525LPG ideális segédgép a beltérben végzett bontási, felújítási műveletekhez, amikor kompakt, de erőteljes gépre van szükség, és a dízel vagy benzines motorok használata nem engedélyezett. Az Avant 525LPG méreteiben, erőátvitelében és emelési kapacitásában hasonló az 520-as modellhez. A gép hatékony munkavégzésre képes a legszűkösebb terekben is, és kompakt méreteinek, valamint alacsony terheletlen tömegének köszönhetően a munkaterületek közötti szállítása és beemelése akár daruval, vagy akár egy teleszkópos rakodó segítségével egyszerűen elvégezhető.

A gép hidraulika-rendszere a többi AVANT derékcsuklós gépéhez hasonló: alacsony nyomású feltöltőkörrel vezérelt, változtatható térfogatáramú dugattyús szivattyú látja el olajjal a kerekeket hajtó hidromotorokat, míg a külső eszközök hajtását ikerkerekes fogaskerék szivattyú biztosítja. Ez a rendszer optimális térfogatáramot garantál minden AVANT munkaeszköznek. A jelenleg már több mint 100 tagból álló AVANT-eszközválaszték természetesen az 525LPG típushoz is illeszkedik. A 23 lóerős, 3 hengeres, folyadékhűtéses Kubota LPG motor az Avant 520 vázszerkezetébe lett illesztve, a gázpalack pedig hátul, a motor felett kapott helyet. A gázpalack tartószerkezete teljesen hátrahajtható, annak érdekében, hogy ne akadályozza a gépen szükséges karbantartási-javítási feladatok elvégzését.

   

A standard felszereltség kiegészítéséül széleskörű opcióválaszték áll rendelkezésre, mint pl. a teleszkópos kitológém, párhuzamkövető emelés, elektrohidraulikus joystick a kitológém és a munkaeszközök vezérléséhez, dupla hátsó hidraulikakivezetés, 3 különböző kabinkialakítás, hidraulikusan fordítható adapter csatoló lemez, stb.
A fent bemutatott gépen kívül egyéb jelentős újdonságokkal is előrukkolt az AVANT a találkozón; ilyen pl. az előző verziónál jóval tágasabb, saját fejlesztésű DLX kabin, amelyhez már akár klímaberendezés is rendelhető, valamint a több új munkaeszköz, pl. a 260 cm-ig lenyúló kotrószerelék, szintezőkanalak, hóekék, rönkhasítók, faaprítékolók, stb.
Az AVANT gépek magyar képviselete a Verbis Kft.

Dr. Veres Sándor VERBIS KFT.

CÍMKÉK avantkubota