fbpx

A Zago oroszlán király új generációja

Írta: Farkas Imre - 2022 február 04.

A Zago bemutatta az új generációs King Lion Avant vízszintes keverőcsigás, önjáró keverő-kiosztó kocsicsaládot, amelyet kifejezetten közép, illetve nagyüzemi állattartó gazdaságok számára terveztek.

A Zago King Lion Avant kocsik a szabadalmaztatott Free Flow Mix aprító-keverő rendszert alkalmazzák, amely kivételes homogenitást garantál az aprítás és a keverés során, megvalósítva az egységes takarmányozási / TMR adagot, illetve megtartva az optimális tápanyag jellemzőket.

King Lion Avant
8 féle tartályméretben érhető el az új generáció – fotó: https://www.zago-srl.com/

Többek között a csigák mechanikus áttételét úgy alakították ki, hogy csökkentsék a teljesítményfelvételt, így biztosítva az alacsony fogyasztást és minimális karbantartási költségeket. Az R&S ZAGO által kifejlesztett innovatív elektrohidraulikus szárazkuplung lehetővé teszi a keverőkomponensek aktiválását a műszerfalon található gomb megnyomásával.

King Lion Avant
A keverőrendszer hajtásszisztémája – fotó: https://www.zago-srl.com/

A King Lion Avant önjáró kocsik alváza masszív létra rendszerű, amely szilárdságot és hosszú élettartamot garantál. 4 érzékelős mérlegrendszerrel vannak felszerelve az egyesített takarmányadagok legjobb keveréséhez és elosztásához. A 2000 mm széles silómarófej maximális rakodási sebességet biztosít a 900 mm széles elosztónak köszönhetően. Az elektrohidraulikus vezérléssel és kettős csillagkésekkel felszerelt Harvester rotor garantálja a hatékony aprítást.

alváz
A létra rendszerű alváz nagyon masszív – fotó: https://www.zago-srl.com/

Ezenkívül a silómaró rotor hidraulikusan állítható terelővel van felszerelve, hogy elkerülje a termékveszteséget szeles napokon. A Zago King Lion Avant kocsikat Volvo Penta és IVECO dízelmotorok hajtják meg, amelyek teljesítik a legszigorúbb emissziós normatívákat is. Az új generáció tagjai a csökkentett tengelytávnak köszönhetően nagyon mozgékonyak, amely még szűk helyeken is könnyű manőverezést tesz lehetővé. Különböző tartálykapacitással érhetők el, 11-30 m3 között.