Generációs változás történt a CLAAS részvényeseinél

2020. április, Harsewinkel. A CLAAS-részvényesek bizottsági tagjai Helmut Claas-t tiszteletbeli elnöknek nevezték ki. A bizottság új elnökének Catherina Claas-Mühlhäuser-t választották meg, így ő veszi át édesapja feladatait a jövőben.

Helmut Claas több mint 25 évig volt a részvényesek bizottságának elnöke. Ebben az időszakban a CLAAS megerősítette piaci jelenlétét az európai országokon kívül. Új gyárakat és értékesítési pontokat építettek többek között Indiában, Egyesült Államokban, Oroszországban, Kínában és Dél-Amerikában. Egy fontos stratégiai lépésként 2003-ban átvették a francia traktorgyárat, a Renault Agriculture-t.

Szintén ezekben az években zajlott a zászlóshajónak tekintett LEXION kombájn fejlesztése is, amely 1995-ben került először a piacra. Ezt a gépet a mai napig a legmodernebb és legnagyobb teljesítőképességű arató-cséplő gépként tartják nyílván, 2019-ben pedig egy teljesen megújult gépként lett bevezetve világszerte. Sikersztorinak számít a CLAAS önjáró silózójának, a JAGUAR-nak a fejlődése is, mellyel a világpiacon vezető szerepet értek el.

Cathrina Claas-Mühlhäuser elnökké választásával a CLAAS-nál befejeződött a harmadik generációra való áttérés. A részvényesek bizottsága határozza meg a családi vállalkozás stratégiai irányát, és szorosan együttműködik a konszern vezetésével. A testület tagjai: Christian Boehringer, Dr. Frank Dreves, Arne Lakeit, Gerd Peskes, Carl-Albrecht Bartmer és a családtagok, Cathrina Claas-Mühlhäuser, Dr. Patrick Claas, Volker Claas és Helmut Claas.

Claas erőgép kombájn mezőgazdaság traktor

Összes rovatunk