fbpx

Innovatív elektromos hajtású eszközhordozót fejlesztenek

Írta: Farkas Imre - 2022 február 03.

A brit EMotive, azt tervezi, hogy befektetőket toboroz, hogy elektromos meghajtású eszközhordozó prototípusát a fejlesztés végső szakaszába vigye.

EMotive jelenleg egy mezőgazdasági használatra szánt eszközhordozó prototípusának bemutatására készül. Az EMotive stratégia a kereskedelmi forgalomban kapható alvázra és fejlett hajtásláncra épül. Egyedülálló intelligens energiarendszert használ, hogy tisztán elektromos meghajtást biztosítson a járószerkezethajtásnak. Minden kerék elektromos hajtású, és a jármű két, négy vagy hat kerék meghajtására konfigurálható. Különböző teljesítmények széles választéka lesz elérhető, de az alapjármű maximális teljesítménye 668 kW (895 LE) lesz.

Emotive eszközhordozó látványterve
Emotive kép: Az EMotive stratégia a kereskedelmi forgalomban kapható alvázra és fejlett hajtásláncra épül – fotó: https://emotive-tech.com/applications/

A prototípust úgy fejlesztik, hogy többféle meghajtási forrást, például hibrid hajtásláncokat, korszerű, magas nikkeltartalmú NMC akkumulátortechnológiát és hidrogén üzemanyagcellákat használjon. Mellső és hátsó munkagép felfüggesztéssel van felszerelve. Az összegyűlt pénzeszközöket a hajtáslánc prototípus alvázba történő integrálására fordítják, lehetővé téve a végső bemutatók befejezését a gyártó partnerek és a végfelhasználók számára.

Az EMotive elkötelezett amellett, hogy környezetbarát expedíciós járműveket, erdészeti és mezőgazdasági járműveket kínáljon. A vállalat emellett a tárgyalások kezdeti szakaszában van a világ egyik vezető tűzoltóberendezés-gyártójával és –szállítójával is.

A prototípus első nemzetközi premierjére 2022 II. és III. negyedévében kerül sor, a sorozatgyártás becsült kezdési időpontja valamikor 2023 második negyedévében lesz.