fbpx

McConnel Agribuggy2 – új generáció komolyabb képességekkel

Írta: Farkas Imre - 2022 február 02.

A McConnel bemutatta önjáró terménypermetezőjének következő generációját, az Agribuggy2 AB30-at, amely az A280-as váltja fel.

Az alapoktól újratervezett Agribuggy2, Stage-V-kompatibilis Cummins motorral, magasabb teherbírású hajtáslánccal és nagyobb, 3000 literes permetezőtartállyal rendelkezik.   

Teljes feltöltéssel is mindössze 8 psi talajnyomású új Agribuggy AB30 a talajnyomás tekintetében továbbra is a piacvezető könnyű permetezőgép. 

McConnel permetező munkában
A permetező hasmagassága 750 mm – fotó: https://www.mcconnel.com/

A robusztus mechanikus hajtáslánccal, nagyobb tengelyekkel és összkerékhajtással az AB30 biztonságos tapadást kínál. A mechanikus HP24 sebességváltó és a zárható differenciálmű garancia a nehéz terepviszonyok leküzdésére. Az új OMSI hajtott tengelyek jobb tapadást és kezelhetőséget biztosítanak, nagy átmérőjű, sorkerekekkel szerelt 750 mm-es hasmagasság mellett.

Az új, nagy teljesítményű Cummins 3,8 literes, 148 LE-s turbófeltöltésű dízelmotor megfelel az Stage V károsanyag-kibocsátási szabványnak. Az alacsonyabb fordulatszámon 600 Nm nyomatékot kibocsátó, intelligens motorfékrendszert használó új erőforrás erőt és teljesítményt biztosít közúton és terepen egyaránt.

McConnel permetező alulról
A robusztus mechanikus hajtáslánccal, nagyobb tengelyekkel és összkerékhajtással az AB30 biztonságos tapadást kínál – fotó: https://www.mcconnel.com/

A teljesítmény további optimalizálása kivételes üzemanyag-fogyasztást biztosít. Az átlagos napi fogyasztás körülbelül 70 liter/nap, ami akár 65%-os megtakarítást jelent a nagy hidrosztatikus permetezőgépekhez képest. A nagyobb, 110 literes üzemanyagtartály további hatótávolságot garantál. Az erőforrás gyors és hatékony hőelvezetése érdekében megfordítható ventilátorhajtású, nagy hatékonyságú hűtőcsomagok hatékony hűtést biztosítanak minden hőmérséklet, illetve motorterhelés mellett.

A fülkében a kezelők további finomításokat élvezhetnek, beleértve a IV. kategóriás aktív szűrőrendszert, a sebességtartó automatikát és további 4WS funkciókat. A frissített fülke-műszerelrendezés nagy felbontású, 7 hüvelykes, színes kijelzőt és szoftvert tartalmaz a pontosság, továbbá a permetezővezérlés optimalizálása érdekében.

McConnel permetező alulról
Az új generáció átlagos napi üzemanyag fogyasztása körülbelül 70 liter/nap – fotó: https://www.mcconnel.com/

A további fejlesztések közé tartozik az új, hidraulikus meghajtású fékrendszer, valamint az Load Sensing hidraulika, amely nagyobb teljesítményt biztosít alacsonyabb motorfordulatszámon.

Az elődjétől nagyobb tartálytérfogatú, 3000 literes permetező fülkéjében egy új elektronikus LED-kijelzőn követheti a tartály töltöttségét. A 12/24 m-es alumínium Pommier szórókeret, a nyomásvisszavezető rendszerrel továbbra is alapfelszereltség.