fbpx

ZA-V Easy – új műtrágyaszóró az Amazonetól

Írta: Szerkesztőség - 2017 január 24.

A ZA-V műtrágyaszóró gépcsalád újdonságaként kínálja az Amazone az EasySet elnevezésű fedélzeti számítógépét. Ez a számítógép lehetővé teszi a rendkívül egyszerű és kényelmes kezelést, mivel a szórógép összes alapfunkcióját elektromosan lehet a munkagép-specifikus fedélzeti számítógéppel beállítani és vezérelni.

Mint valamennyi ZA-V terméktípus, az EasySet is a 10 – 36 m munkaszélességhez használható precíziós szóróegységgel és az SBS Soft Ballistic rendszerrel van felszerelve.

Követve valamennyi ZA-V terméktípust, az EasySet-et is a 10 – 36 m munkaszélességhez használható precíziós szóróegységgel és az SBS Soft Ballistic rendszerrel kínáljuk. Az elérhető tartálytérfogat 1400 – 4200 liter közötti, felszerelhető a határ-, mezsgye- és árokszóráshoz a Limiter V+ határszóró egységgel.

Az EasySet fedélzeti számítógép segítségével az adagoló nyílásokat a bal és jobb oldalon egymástól függetlenül lehet egy gombnyomással beállítani, és haladás közben utánállítani. Ez lehetővé teszi az egyedi mennyiségbeállítást a bal és jobb oldalra.

A Limiter V+ használatához először az adott beállítás kívánt lesüllyesztési / leengedési mélységét kell a +/- gombokkal a fedélzeti számítógépen kiválasztani. A bekapcsolása ezt követően a Limiter-gomb megnyomásával történik. A Limiter-funkciók váltása, pl. mezsgyeszórásról határ- vagy árokszórásra szintén a +/- gombok segítségével történik. Ha a helyzet úgy kívánja, pl. árokszórás közben a szórásmennyiséget a szántóföld határa felé csökkenteni lehet.

Mivel nincs szükség hidraulikus csatlakozásokra, a ZA-V Easy típust gyorsabban lehet fel- és lekapcsolni. Ennek köszönhetően ahhoz, hogy a szórógépet üzembe lehessen venni, csak a 3-pólusú elektromos vezetéket és a kardántengelyt kell a vontatóval összekapcsolni.