AMAZONE ProfisPro – új intelligens mérlegrendszer

A nagyobb pontosság iránti egyre növekvő igényre válaszul az Amazone 2001 óta épít integrált mérlegrendszerrel ellátott, függesztett műtrágyaszórókat. A Profi s mérlegrendszer használatával pontosan felismerhetők az előírt és a ténylegesen kiszórt mennyiség közötti eltérések. Az aktuális terméksorozat mérlegcellái másodpercenként 200-szor mérik a tömeg változását, és 25 kg-onként automatikusan utánállítják a tolózár pozícióját. A mérlegrendszer legnagyobb előnye az, hogy a mérés a valódi értékek alapján történik, így a kiszórási mennyiség bármikor, még szél-, határ-, árok- és ékszórásnál is optimalizálható.

 

ZATS függesztett műtrágyaszóró
Pontos kiszórási mennyiség a munkavégzés első másodpercétől, a ZATS függesztett műtrágyaszóróhoz való ProfisPro intelligens mérlegrendszerrel

 

RÉSZLETEKIG ÁTGONDOLT, ÚJ MENNYISÉGKALIBRÁLÁS: PROFISPRO

A kiszórási mennyiség Profi s mérlegrendszerrel történő szabályozása rendkívül pontos. A teljes szórási időre érvényes eltérés kb. 1%. A mérlegrendszer folyamatos, akár 25 kg-nál gyakoribb szabályozásához a ZA-TS függesztett műtrágyaszóró, valamint a ZG-TS 01 vontatott műtrágyaszóró az új intelligens ProfisPro mérlegrendszerrel is rendelhető. A ProfisPro egyesíti a Profi s mérlegrendszer és az új FlowControl nyomatékmérés előnyeit. Ennél a megoldásnál a FlowControl szórótárcsánként külön érzékelővel rendelkezik a tárcsánál ébredő forgatónyomaték mérésére. Nagy számú szórási kísérlet alapján megállapításra került a kiszórási mennyiség és a szórótárcsán ébredő nyomaték közötti összefüggés különböző munkaszélességek és műtrágyatípusok mellett. Egyszerűen megfogalmazva: a kisebb kiszórási mennyiségek kisebb forgatónyomatékok hoznak létre a tárcsán, mint a nagyobbak.

 

ZG-TS 01
A ProfisPro mérlegrendszerrel ellátott ZG-TS 01 gép egyesíti a maximális területteljesítményt és a kiszórási mennyiség állandóan pontos szabályozását

 

A FlowControl oldaltól függetlenül megbízhatóan érzékeli a szórótárcsa-hajtások forgatónyomatékát, és az előírt mennyiségtől való eltérés esetén pillanatok alatt korrigálja a mennyiségszabályozó tolózárak pozícióit. A mérlegrendszer és a FlowControl kombinációjával a műtrágyaszóró a forgatónyomatékok alapján a szórás teljes ideje alatt szabályozza az elméleti kiszórási mennyiséget. Ennek keretében a Profi s mérlegrendszer 25 kg-onként ellenőrzi a ténylegesen kiszórt mennyiséget, a FlowControl pedig ez alapján rendszeresen újrakalibrálja magát. Mindez megállás nélkül történik. A ProfisPro intelligens mérlegrendszerrel így a munkavégzés első másodpercétől kezdve optimálisan alakul a kiszórási mennyiség. A gépkezelő emellett bármikor áttekintheti a tartályban tényleges található maradék mennyiségét, valamint a megművelhető területet. A Profi s mérlegrendszer és a FlowControl érzékelők egymáshoz kalibrálása az Amazone vállalat egyedülálló megoldása a mennyiségszabályozásra.

 

domboldalon végzett művelés
Egy dőlésérzékelő még domboldalon végzett művelésnél is optimális kiszórási mennyiséget garantál

 

FLOWCHECK A KIFOLYÓNYÍLÁSOK FELÜGYELETÉHEZ

A FlowControl kedvezőbb árú alternatívájaként az Amazone vállalat a FlowCheck felügyeleti berendezést kínálja a ZA-TS Hydro terméksorozathoz. Miközben a FlowControl a kiszórási mennyiséget is képes oldaltól függetlenül ellenőrizni és állítani, a FlowCheck csupán az elakadást és az üres működést észleli a kifolyónyílásoknál. Elakadás esetén mindkét rendszer gyorsan képes elhárítani a hibát a mennyiségszabályozó tolózár hirtelen nyitásával és zárásával, valamint a keverőmű forgásirányának ezzel egy időben történő megváltoztatásával. A gazda számára ez maximális üzembiztonságot jelent.

 

ZG-TS
A Profi s mérlegrendszer és a FlowControl érzékelők egymáshoz kalibrálása egyedülálló megoldás a mennyiségszabályozásra

 

PRECIZITÁS DOMBOLDALAKON IS

Az Amazone mérőrendszer kérésre dőlésérzékelővel is ellátható. E szenzorral a mérőrendszer kiküszöböli a domboldalon való haladás tömegmérést befolyásoló hatását, így a szórási mennyiség a domboldalra merőlegesen, illetve dombra felfelé és lefelé haladva egyaránt pontos lesz.

 

mérlegrendszer és FlowControl ábra

 

Amazone-sajtóközlemény

 

agrár amazone gép mérleg mezőgazdaság
..