fbpx

GÉPmax – 2017-01 – január

Írta: Szerkesztőség - 2017 január 20.

 

 

Kedves Olvasó!

Új év, új bajnokság, új remények – egyik régi barátunk kedvenc mondása nagyon aktuális az idei szezonkezdet előtt. Sok gépgyártó, gépkereskedő partnerrel beszélgettem az elmúlt hetekben, és a legtöbben a múlt évvel kapcsolatban azt említették meg, hogy az év közben tapasztalható gyengébb érdeklődés után az esztendő végére csak „összeállt” azért a forgalom. Persze, a legtöbb helyen nem rekordokról beszélnek, de legalább elfogadható eredménnyel tudták zárni ٢٠١٦-ot.

Túl sok ideje azonban senkinek sem volt mostanában a pihenésre, hisz az egyik legerősebb agrárszakkiállítás hamarosan nyit Budapesten, és ez már rengeteg munkát ad a termékeiket bemutató cégeknek. Az mindenképp a sikeres kiállítás segítségére lesz, hogy a -10 fokos kinti hideg, a sok helyen fagyott, havas szántóföldek miatt az érdeklődők figyelmét nem fogja semmi elterelni a rendezvényről.

Ehhez a témához kapcsolódik, hogy az AGROmashEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet 2017 kiállítások Termékfejlesztési díj pályázatára mindösszesen ٣٧ pályamű érkezett. Nemzetközi díj – Gépesítés kategóriájában indultak a legtöbben, a zsűri kétfordulós értékelés után hozta meg döntését, amelynek részleteit a 18. oldalon kezdődő cikkünkben találhatják. Az itt röviden bemutatott gépek már jó kedvcsinálót jelenthetnek a rendezvényekhez az érdeklődőknek!

E havi Teszt és tapasztalat rovatunkban a Pöttinger NOVACAT 301 ALPHA MOTION frontkasza került górcső alá, míg német kollégáink tartóstesztjei közül a hazánkban hosszú évek óta népszerű műtrágyaszóró, a Bogballe M2W-Plus nyúzópróbájának leírását választottuk.

Emellett a Multiva Optima kombinátora, a Bednar újdonságai is ismertetésre kerülnek, Finomhangolás rovatunkban pedig a K80-as golyós vonószerkezetek biztonságos használatáról olvashatnak.

Reméljük, hogy friss számunkban is sok érdekes és hasznos információt találnak olvasóink!

Mindezek mellett szeretettel meghívjuk Önöket a január 25. és 28. között, Budapesten rendezett AGROmashEXPO és AgrárGépshow szakkiállítás C Pavilon 3/C-D standjára, ahol laptársunkkal, a MezőHírrel és az Agrofil SZMI Kft.-vel közösen várjuk megtisztelő látogatásukat!

Üdvözlettel:Fodor Mihály főszerkesztő

 

CÍMKÉK Agrofil