fbpx

Újdonságok a vetéstechnológiában 2011-ben – Dual-Disc: abszolút precizitás

Írta: Szerkesztőség - 2011 szeptember 20.

Új Dual-Disc csoroszlyák az egyenletes vetésért

Az új Dual-Disc csoroszlyarendszer biztosítja az optimális tárcsabeállítást, így a mag elhelyezése még a legnehezebb körülmények között is kiváló. Az aratáskor képződő szerves anyag (szecskázott szalma, ocsú) garantáltan oldalra sodródik, a nagy Dual-Disc tárcsák ugyanis a felszínen levő anyagot átvágva egyenletes, jó magbarázdát nyitnak. A 12,5 centiméteres sortávolság a növények elrendezése szempontjából ideális, egyben a hatékony aratás alapjául is szolgál. A központi munkamélység-állítás segítségével könnyű alkalmazkodni a tábla változó talajadottságaihoz. Mindegyik csoroszlya beállítása nyomóhengerrel történik, hogy a vetésmélység egyenletes legyen; a csoroszlyanyomás akár 50 kg is lehet. A másik nagyszerű tulajdonság az, hogy a vetőrendszer karbantartást nem igényel.

Új adagolóegység: tökéletes magáram, nagyon gyors vetés

Az új osztott adagolórendszer (háromsoros többfunkciós adagolókerék, az aprómagvak számára külön adagolókerékkel kombinálva) időt takarít meg, használata egyszerű és rendkívül rugalmas. Könnyedén és gyorsan lehet váltani egyik magtípusról a másikra, hagyományos és aprómagvak között is. A váltás időtartama ennek köszönhetően alig több mint két perc; hasonlítsuk ezt össze a hagyományos vetőgépekével! A két adagolórendszer egy egységbe forr: az egyik a hagyományos magvakhoz, gabonafélékhez való, a másik pedig az aprómagvakhoz. Egyedi, hogy az adagoló még az egészen kis méretű magvakhoz is kiváló; ilyen a repce vagy a mák. A sűrűség négyzetméterenként 30-60 mag lehet; itt is a lehető legprecízebb módon történik a vetés. Az adagolókerekek alul, a magtartály tölcsér alakú kivezető nyílásai alatt helyezkednek el, és biztosítják, hogy az utolsó szem is egyenletesenkijusson.

Fenntartható szántóföldi növénytermesztés

Ezek a gépek könnyen fel- és lekapcsolhatók, ha pedig a LION forgóboronával kombinálva használják az eszközöket, akkor ez a piacon jelenleg kapható egyik legkompaktabb magágykészítő-vető egység. A Pöttinger újításai ezeken a gépeken is megtalálhatóak.[m3 id="megjelent-gm" ev="2010" ho="11" honev="novemberi"]>

 
CÍMKÉK pöttinger