fbpx

Új üzemanyag-takarékos modell: NOVACAT S10

Írta: Szerkesztőség - 2015 április 23.

A Pöttinger cég a kaszálás terén a kapacitást és a hatékonyságot tekintve új léptékben gondolkozik, és a NOVACAT S10 modellel egy különösen alacsony fogyasztású gépet kínál, amellyel a több mint 11 ha/óra területi teljesítmény kihasználása nem erőfeszítés, hanem inkább élvezetes időtöltés.

A 9,52 m munkaszélességével ez a kaszálógép-kombináció a lehető legnagyobb kapacitást kínálja nagyon alacsony, csupán 130 LE teljesítményigény mellett; a NOVACAT S10 ezzel élen jár az ár és a teljesítmény tekintetében.

A Pöttinger alapvető minőségi színvonalához tartozik a lehetséges legjobb talajkövetés, ami a gyepréteg kímélését biztosítja. Az új kaszálógép-kombinációnál ezt hidraulikus tehermentesítéssel érik el.

A jól bevált NOVACAT kaszagerendely az alapkivitelhez tartozó penge-gyorscserélő rendszerrel ennél a kaszálógép-kombinációnál is a gép lelke. A lelapított kúpfelületek tökéletes anyagáramlást biztosítanak. Az optimalizált ellenvágó felület és a késpályák megfelelő átfedése első osztályú vágásminőséget garantál, ugyanakkor a lehető legnagyobb mértékben kíméli a gyepréteget.

A gép kezelése kényelmesen, egy kettős működésű hidraulikacsatlakozón keresztül történik. Az alapkivitelhez tartozó egyenkénti kiemelés egy billenőkapcsolóval előre kiválasztható.
A kaszálógép gombnyomásra, valamint a hidraulika működtetésével szállítási helyzetbe kiemelhető.

Szállításhoz a kasza szintén a fülkéből hátrahajtható. Az elülső védőborítások automatikusan, hidraulikusan felemelkednek. Ez keskeny, csupán 2,20 m szállítási szélességet biztosít a kasza kompakt és biztonságos szállításához.