fbpx

NOVACAT A10: a kaszakombinációk új szintje

Írta: Szerkesztőség - 2016 október 06.

Új hajtás: hosszabb szervizperiódus

A Pöttinger legújabb fejlesztése a NOVACAT A10 kaszakombináció. Ez valóban egy új szintet jelent az élettartam, a megbízhatóság, a költséghatékonyság és a kényelem terén.

A NOVACAT A10 első-hátsó kombinációban használható (fejrész 3,0, vagy 3,5 méteres frontkaszához), rendkívül sokoldalú: van egy 400 mm-es elmozdulás mindkét irányban, így az átfedés és a vágás minősége egyaránt tökéletes. A hasmagasság kiemeléskor akár 55 cm, így a működtetés mentes a bonyodalmaktól. Ráadásul az új Y DRIVE hajtás és a hidraulikus NONSTOP LIFT mindkét oldali ütközés elleni védelmi rendszer tényleg egyedülálló.

A kaszakombináció kapható egyszerű tárcsás kaszaként rendképzővel, ED fogas szársértővel, vagy RCB hengeres szársértővel. Minden modellhez kapható a vágószerkezet súlyát hidraulikusan enyhítő berendezés és felfüggesztés.

A NOVACAT A10 robusztus szállítókerete Cat. III, vagy Cat. IV gyorscsatlakozós. Egy háromméteres frontkaszával kombinálva a munkaszélesség 8,80 m és 9,56 m közé növelhető. Ebben az esetben a két kaszaegység közötti távolság 1,8–2,6 m. 3,5 méteres frontkaszával a teljes munkaszélesség 9,26 és 10,02 m közötti. Itt a középső távolság 2,3 és 3,1 m közötti.

Y DRIVE – új hajtás

A speciális Y DRIVE középső bemenetes sebességváltó kimenetei a szemben lévő oldalakon vannak. Ennek az az előnye, hogy hosszabb TLT-csonkokat lehet alkalmazni. A meghajtás holtjáték- és rezgésmentes, a fokozatok is könnyen optimalizálhatók. A kardáncsukló belül helyezkedik el, így a szerkezetet kevés terhelés éri.

Ennek az eredménye a sima futás, a nagy teljesítmény, még nehéz körülmények között is. Ez tovább növeli a szervizek közötti idő hosszát.

NONSTOP LIFT – új hidraulikus ütközés elleni védelem

A NONSTOP LIFT egy innovatív technológia, amely megóvja a vágószerkezetet, ha az valami akadályba ütközne. Mindkét oldalra felszerelték, így hatékonyan véd az ütközéstől. A kaszakeretek fel vannak függesztve a kardáncsuklóra, illetve egy háromszög alakú hidraulikusan előfeszített tartókarra.

A kioldáshoz szükséges nyomást igen egyszerűen be lehet állítani. Kioldást követően a kasza kerete hátracsukódik a háromszög alakú kereten, illetve ezzel egy időben felemelkedik: ez a háromdimenziós ütközésbiztosítás lényege. Így a kasza még nagy sebesség mellett sem tud annyira érintkezni az akadállyal, hogy az kárt tenne a szerkezetben.

Jól bevált technológia – a NOVACAT vágószerkezet

A kaszakombináció „lelke” a NOVACAT vágószerkezet. A gyorscserés kasza alapfelszerelés, a rendszer munka közben már több ezerszer bizonyított. A kúpos tárcsafelszín, az optimalizált szerkezet, a pengék jókora átfedése szavatolja a tökéletes anyagáramot, az első osztályú vágásminőséget és a gyepfelszín védelmét.

Szállításkor kicsi, tároláskor helytakarékos

Országúti szállításkor a kasza hidraulikusan függőlegesen összecsukható, majd ebben a helyzetben biztonságosan rögzíthető. A szállítási magasság 4,0 m, a szélesség 2,7 vagy 3,15 m, a hasmagasság legalább 28 cm, így a NOVACAT A10 szállításkor kifejezetten kicsi. A központi keret szállításkor lent van, ennek köszönhetően a létfontosságú meghajtást nem fenyegeti semmi.

A mechanikus szállítási kapcsolás hidraulikusan oldható, alapfelszerelés, tökéletesen megbízható, így nincs szükség egyéb rögzítésre. A lábaknak köszönhetően a NOVACAT A10 összecsukva tárolható, és így igen helytakarékos.

Egyszerű karbantartás a vezérlő terminállal

A kaszakombinációhoz alapfelszerelés a SELECT CONTROL terminál (egy kettős csatlakozót igényel). Így a kaszaegységek előzetes kiválasztása, a munkaszélesség beállítása, a biztosítóelemek felügyelete, a hidraulikus szállítási biztosítás és a felfüggesztés beállítása egyaránt lehetséges.

Opcionális lehetőség a POWER CONTROL terminál. Ennek része a Load Sensing terhelésérzékelés, minden funkció ISOBUS-vezérlése közvetlenül a terminálon keresztül (pl. első kasza, súlyeloszlás, stb.), illetve a munkaszélesség beállítása az ISOBUS-szal, a traktorból érkező fordulókör-jelzés alapján.

Mindkét terminál része a beépített karbantartás-vezérlés. Ha a meghajtás be van kapcsolva, a terminál jelzi, hogy melyik karbantartási lépést kell elvégezni a gépen.

A kenés 50 óránként (zsírzópontok, hengerek, TLT-csonk, stb.), az olajcsere pedig 250 óránként (fogaskerékház, vágószerkezet) esedékes.

Első osztályú vágásminőség, megbízhatóság, költséghatékonyság, hosszú szervizperiódus: ezek a Pöttinger NOVACAT A10 kaszakombinációjának fő jellemzői. A Pöttinger ismét bizonyítja, hogy frontkaszában világelső.

CÍMKÉK pöttinger