fbpx

Új opciós felszereltségek a CARGOS 700 kombikocsikon

Írta: Szerkesztőség - 2016 október 15.

A 2015-ben bemutatott CARGOS 700 sorozatú kombikocsikból a CLAAS 2017-től új komfortváltozatokat is kínál, kibővített funkciókkal. Az eddigi felszereltségeken túl a CARGOS 760, 750 és 740 kombikocsik többek között új, közvetlenül szabályozható komforthidraulikát, hidraulikusan nyitható tetőt és kibővített megvilágítási koncepciót kínálnak, Az összes funkció kezelése ISOBUS-kompatibilis, az EASY on board alkalmazáson keresztül akár mobilról vagy tabletről is lehetséges.

Hidraulikavezérlés gombnyomásra

Az új, terhelésérzékelővel ellátott CARGOS 700 modelleken a komforthidraulikával a kocsi minden funkciója gombnyomással közvetlenül kezelhető. A kezelés minden ISOBUS-kompatibilis terminállal lehetséges, az EASY on board alkalmazással akár tableten keresztül is. Ezen kívül minden fontos funkció ráköthető a traktor joystick-jára, miáltal a kezelésük különösen kényelmessé válik.

Minden munkafolyamathoz megfelelő vonórúd-magasságpozíció

A CARGOS 700 sorozat minden modellje hidraulikus vonórúd-magasságállítással szerelt. Így a szállítókocsit minden munkafolyamathoz optimálisan elő lehet készíteni, például a közúti szállításhoz, felszedéshez, ürítéshez, vagy a silózó mellett történő haladáshoz. Összesen négy pozíció menthető el a terminálon, melyekbe automatikusan beáll a kombikocsi, ha a vezető a menüben az adott munkafolyamatra vált.

Maximális kényelem az elektrohidraulikusan vezérelt kormányrendszerrel

A gépkezelő további tehermentesítését szolgálja a komforthidraulikának köszönhetően a CARGOS 700 elektrohidraulikus pozitív kormányzás. Egy kormányzásiszög érzékelő a vonórúdon méri a szögeltérést és hidraulikusan vezérli a kormányozható tandem tengelyt. A rendszer dinamikus kormányzásiszögeltéréssel dolgozik, ami minden munkakörülménynél optimális kompromisszumot biztosít a fordulékonyság és stabilitás tekintetében. A beállítási menüben a gépkezelő beállíthatja a kormányzási érzékenységet, illetve különböző folyamatokat akár kézzel is irányíthat. Ilyen például az oldalazó mozgás, amely nedves munkakörülmények között talajkímélő haladást tesz lehetővé, vagy ürítésnél lehetővé teszi, hogy közvetlenül a siló mellé álljunk a kocsival. Minden CARGOS 700 komfort modell felszerelhető a már bizonyított önvezérlő rendszerrel.

Teljes megvilágítás sötétben is

A komfort felszereltséghez egy kiterjesztett világítási koncepció is tartozik. Az összesen tizenegy, opcióban rendelhető LED fényszóró kényelmesen, a terminálon keresztül irányítható, így biztosítva minden körülmény között a tökéletes megvilágítást a teljes munkaterületen. A különböző munkafolyamatokhoz tartozó egyes megvilágítási módokat, például a közúti vonuláshoz tartozó világítási beállításokat, vagy az ürítésnél használtat, a vezető szükség esetén gombnyomással ki- és bekapcsolhatja.

Komfortos tető a CARGOS 700 sorozathoz

Biztosabb a közúti szállítás telepakolt pótkocsi esetében is! Mostantól minden CARGOS 700 modell hidraulikusan nyitható tetőt kap, mindegy, hogy standard vagy komforthidraulikával rendeljük. Ezzel a jobb- és baloldalról csukódó tetővel a rakomány mindig tökéletesen biztonságban szállítható.

Számos gumizási és futómű variációk

Az új CARGOS 700 komfortmodellek, mint a CARGOS 700, stabil kialakításúak, 48,5, m3, 42,5 m3 és 36 m3 raktérrel rendelhetők. Kiegészítő magasító panelekkel a raktér 2,5 m3-rel növelhető. Opcionálisan a felszedőkocsi két adagolóhengerrel is rendelhető.

Mint minden CARGOS modellnél, itt is a gumizás és a futómű széles választéka áll rendelkezésre. A rendelhető gumiabroncs-választékot tovább bővítették, különböző profilú abroncsok közül lehet választani a különböző igényekhez 22,5“ és 30,5“ méretekben.

Az alváz moduláris felépítésű, tandem- (18 vagy 20 tonna megengedett tengelyterhelés) vagy tridem futóművel (27 vagy 30 tonnás megengedett tengelyterhelés). Minden futómű vagy mechanikusan rugózott, vagy hidraulikus kiegyenlítéssel rendelkezik, opcionálisan hidraulikus rugózással.

 
CÍMKÉK axiálClaas